Ο μισάνθρωπος

Αρχείο Παίχτηκε από 17/03/2016 έως 20/04/2016
στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
Διάρκεια: 85΄ χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Μολιέρος
Σκηνοθέτης: Μαρία Ξενουδάκη
Ερμηνεύουν: Μαρία Ξενουδάκη, Αλεξία Πετροπούλου

Περιγραφή

«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ», που παγκοσμίως θεωρείται το καλύτερο έργο του Μολιέρου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξενουδάκη από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9:15μμ (και στη συνέχεια κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη ώρα 9:15μμ) στο ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη (Αυλητών 10, Ψυρρή).

Περισσότερα

«Μισώ τους απαίσιους, δουλοπρεπείς, απατεώνες, κόλακες και δολοπλόκους, αλλά ακόμη περισσότερο μισώ αυτούς, που τους ανέχονται και συνδιαλέγονται μαζί τους»

«Όταν ο Θεός μ’ έφερε στη ζωή μου, μού χάρισε φύση ασυμβίβαστη, με τον αέρα της Αυλής. Δεν έχω κανένα από τα προσόντα που απαιτούνται, για να διακριθώ εκεί μέσα. Η μεγαλύτερη αρετή μου είναι η ειλικρίνειά μου. Εγώ δεν ξέρω να κοροϊδεύω τους ανθρώπους. Κι όποιος δεν έχει το χάρισμα να κρύβει τις αληθινές του απόψεις, δεν θα προκόψει σ’ αυτόν τον τόπο»… «Εγώ προτιμώ έναν λύκο από έναν άνθρωπο, και τα αρπακτικά όρνια είναι άγγελοι με φτερούγες μπρος στην ανθρώπινη κακία και τον φθόνο», λέει ο ήρωας (Αλσέστ) στον «Μισάνθρωπο», φράσεις που ενέπνευσαν την σκηνοθεσία της παράστασης.

Αλλά αυτό που με έκανε να δουλέψω και να παρουσιάσω τον «Μισάνθρωπο», είναι ιδίως η φράση του Μολιέρου: «Μισώ τους απαίσιους, δουλοπρεπείς, απατεώνες, κόλακες και δολοπλόκους αλλά ακόμη περισσότερο μισώ, αυτούς που τους ανέχονται και συνδιαλέγονται μαζί τους»! [Μαρία Ξενουδάκη].

«Τι τρανό ξεφάντωμα, τόσο όμως λυπημένο, τόσο βαθυστόχαστο, που καθώς πας να γελάσεις, θα ήταν πιο εύκολο, να κλάψεις…» [Αλφρέντ Μυσσέ]

Σκηνοθεσία: Μαρία Ξενουδάκη
Μουσική Επιμέλεια: Κυριάκος Γιακουμίδης
Σκηνικά - Κοστούμια - Κατασκευή Μάσκας: Αλέξανδρος Λόγγος
Φωτισμοί: Βασίλης Θεοδώρου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ξενουδάκη, Αλεξία Πετροπούλου
Φωτογράφιση: Βασίλης Μπεβούδας
Δημιουργικό - Video art: άελλα web & graphics dsgn
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλεξία Πετροπούλου

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς κάτι μου έτυχε τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο θέατρο στις 30/01 που είχα κερδίσει την πρόσκληση και ούτε μπόρεσα να την παραχωρήσω σε άλλον...Ελπίζω την επόμενη φορά να σταθώ πιο τυχερή.

  2. Έχω παρακολουθήσει και άλλες παραστάσεις της κυρίας Ξενουδάκη, η οποία έχει αποθρασυνθεί εντελώς και δεν σέβεται το κοινό της. Αυτό που είδα δεν το θεωρώ παράσταση. Ακόμα και ένας άσχετος με το θεατρικό κείμενο θα μπορούσε να μάθει απ΄έξω κομμάτι κειμένου και όχι να το διαβάζει επι σκηνής!!

  3. Είδα την παράσταση με παραχώρηση πρόσκλησης από την Ελένη Ρίζου. Μια προσεγμένη παράσταση μ' εξαιρετικές ερμηνείες από τις δυο ηθοποιούς και πολλά κωμικά στοιχεία. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.