Ο τρομερός εχθρός & ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

Συγγραφέας: Χόρχε Μπουκάι
Διασκευή: Πλειώνης Δημήτρης
Σκηνοθέτης: Πλειώνης Δημήτρης
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Στράτος Σωπίλης, Δημήτρης Πλειώνης

Περιγραφή

Δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι σε μια παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.15 και 3 μ.μ μέχρι το Πάσχα και μετά το Πάσχα μέχρι τις 7 Μάιου στις 11.30.

Περισσότερα

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι και ο διάσημος Αργεντινός γιατρός ψυχοθεραπευτής, αλλά και εξαιρετικός συγγραφέας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια παιδική παράσταση, που μιλάει για τις αξίες της ζωής όπως η αγάπη, το μίσος, η ταπεινοφροσύνη, η ματαιοδοξία, η αυτοεκτίμηση και το θάρρος.

Δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι φτιαγμένες με πολύ κέφι χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Μια ιστορία αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας, που εξηγεί πως ο τρομερός εχθρός μας, μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος.

Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Όλα διαδραματίζονται σε ένα τσίρκο, κλόουν, ζογκλέρ, μάγοι, ταχυδακτυλουργοί και ένας τεράστιος Ελέφαντας. «Από τότε που ήμουν μικρός είχα μια απορία: πως γίνεται ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ο ελέφαντας του τσίρκου να κάθεται αλυσοδεμένος σε ένα τόσο δα ξυλαράκι καρφωμένο στην άμμο;»

Xόρχε Μπουκάι: Γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής. Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάπλ. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή είδε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του να μεταφράζονται σε τουλάχιστον είκοσι μία γλώσσες και να τοποθετούνται πρώτα στις λίστες των ευπώλητων κάθε χώρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή - σκηνοθεσία: Πλειώνης Δημήτρης
Σκηνογράφος/ Ενδυματολόγος: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Νάσος Σωπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Φλεμοτόμου
Κατασκευή σκηνικού: Άγγελος Καρύδας
Design: Φώτης Πολίτης