Παραμυθο-παίχνιδα

Κείμενο: Ζωή Καραγεωργίου
Σκηνοθέτης: Ζωή Καραγεωργίου
Σκηνογραφία: Αρετή Κουτσιαλή
Ερμηνεύουν: Ζωή Καραγεωργίου, Πάνος Μπαλής, Αίθρα Γραμματικού

Περιγραφή

Το Θέατρο Μώ, οι Εκδόσεις Μολύβι και η Ζωή Καραγεωργίου παρουσιάζουν μία πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα, παιδική  παράσταση,  που αξιοποιεί καθ’ όλη της διάρκειά της πολυμεσικά στοιχεία και στοιχεία παιχνιδοποίησης. Από την έναρξή της οι θεατές δίνουν το στίγμα τους και ενεργοποιούνται δυναμικά, προκειμένου να συμμετέχουν  με βιωματικό και πλήρως διαδραστικό τρόπο και να αλληλεπιδρούν άλλοτε με τον ηθοποιό και άλλοτε με το 3d κινούμενο σχέδιο.

Περισσότερα

Ο ζωντανός ηθοποιός μαζί με ψηφιακούς συναφηγητές, εικονικούς ηθοποιούς, και με τους μικρούς θεατές μετατρέπουν τη σκηνή σε έναν χώρο τριπλών αλληλεπιδράσεων, όπου οι τελευταίοι μαθαίνουν για την οργάνωση και τη λειτουργία μιας κοινωνίας μελισσών, που δε διαφέρει σε σκέψεις και δράσεις από την ανθρώπινη. Ιδιαίτερα όταν έρχεται αντιμέτωπη με θέματα όπως της διαφορετικότητας, του bullying, της απώλειας, αλλά και της φιλίας και της αυτοθυσίας, τα οποία αποτελούν και τη θεματολογία της παράστασης.

Από τις αρχές του 2016 ανέβηκε μέρος της παράστασης σε παρουσίαση του βιβλίου σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, σε ΤΕΕ Ε.Α και σε χώρους εκδηλώσεων. Το 2017 ολοκληρώθηκε ως ωριαία παράσταση, η οποία προωθεί τη φιλαναγνωσία, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επί της θεατρικής σκηνής  και υλοποιήθηκαν συνεργασίες με βιβλιοθήκες, μουσεία, σχολεία και θεατρικές σκηνές.

Κινούμενο Σχέδιο: Ζωή Καραγεωργίου
Ψηφιακές εικόνες, αφίσα: Αλεξάνδρα Πιτυρίγκα
Πρωτότυπη μουσική-εφέ: Κωνσταντίνος Κάλλιας
Φωτογραφίες: Ελευθερία Δεληγιάννη
Συνδιοργανωτές: Θέατρο Μώ, Εκδόσεις Μολύβι 
Χορηγός επικοινωνίας: Φωτοσχολική (Παυλόπουλος Α.)

 

Βιογραφικό σημείωμα της Ζωής Καραγεωργίου

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι υποψήφια Διδάκτορ της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ε.Α.Π. Η έρευνά της αφορά τον συνδυασμό των εργαλείων της πληροφορικής, της δημιουργικής γραφής και του θεάτρου στην εκπαίδευση.

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Γραφικών Τεχνών και Πολυμέσων στο Ε.Α.Π. με θέμα διπλωματικής εργασίας «Πολυμέσα και Θέατρο: Μία νέα διάσταση δημιουργίας στη θεατρική πράξη».

Βραβεύτηκε για «Βέλτιστο ψηφιακό διδακτικό σενάριο» από το Υ.Π.Ε.Θ.

Είναι ιδρυτικό και βασικό μέλος ομάδας παραστάσεων μικτής τεχνικής (αφήγηση, θέατρο, κουκλοθέατρο, κινούμενο σχέδιο – της ίδιας). Συμμετέχει ως ηθοποιός από το 2001 σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης και του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και ως συντονίστρια (σκηνοθετικά) σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες (ενηλίκων, εφήβων, παιδιών δημοτικού).

Δραστηριοποιείται ενεργά στη δημιουργική γραφή για το παιδικό και νεανικό βιβλίο, στη θεατρική γραφή και στις αφηγήσεις. Παρουσίαζε παιδική ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης. Έχει εκδώσει παραμύθια σε έντυπη μορφή, αλλά και σε μορφή διαδραστικού e–book. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Είναι μέλος της δημοτικής χορωδίας και παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής, χορού, υποκριτικής και μουσικής.