365

Πικάσσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός

Αρχείο Παίχτηκε από 20/06/2019 έως 20/10/2019
στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Περιγραφή

Η έκθεση Πικάσσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός αποτελεί μέρος της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Περισσότερα

Ο μεγάλος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα, έχει δημιουργήσει καταπληκτικά έργα ζωγραφικής, αλλά λίγοι γνωρίζουν από κοντά το σχεδιαστικό και το χαρακτικό του έργο καθώς και αυτό της κεραμικής, ένα σύνολο που συνδέεται με την αρχαιότητα και εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από έργα του κρητομηκυναϊκού και του ελληνικού κόσμου αλλά και γενικότερα από τους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Στην έκθεση Πικάσσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός, σπάνια έργα του Πικάσσο με θαλάσσια όντα, τετράποδα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικές σκηνές και άλλα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, συνδιαλέγονται θεματικά με αντίστοιχες αρχαιότητες δημιουργώντας έναν ακόμη μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο». Ένας ολόκληρος κόσμος που φέρει μέσα του ο καλλιτέχνης, όχι απαραίτητα από αρχαιότητες που είδε ο ίδιος στις αρχαίες πατρίδες της Μεσογείου, αλλά μέσα στα Μουσεία της Ευρώπης, σε βιβλία που διάβαζε ή κατά τις συναναστροφές του με τον Kριστιάν Ζερβός ή τον Ζαν Κοκτώ, αποκαλύπτεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Φωτογραφίες