Πινόκιο - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 07/07/2016 έως 07/07/2016
Σκηνοθέτης: Σπύρος Ιωάννου
Ερμηνεύουν: Σπύρος Ιωάννου, Ζανό Ντάνιας, Βαγγέλης Πυρινής, Δέσποινα Κασιώτη, Φανή Παρλή, 'Ελλη Λορέντη

Σχετικά

Πέμπτη 7/7 και ώρα 21:00 στο 'Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη πορεία και το ποικίλο ρεπερτόριο του ο Σπύρος Ιωάννου σε συνεργασία με την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ανεβάζουν ένα από τα πιο γνωστά κλασσικά παραμύθια, τον Πινόκιο.

Κάποτε ίσως αμφισβητήθηκε, σήμερα όμως έχει γίνει σε όλους αποδεκτό, ότι το καλά δοσμένο παραμύθι, όχι απλά έχει θέση στον παιδικό κόσμο, αλλά είναι απαραίτητο. Πλεξούδα φαντασίας και πραγματικότητας, δίνει ευκαιρίες για συμβολισμούς που διαιωνίζουν στη παιδική ψυχή αλήθειες και αξίες. Συγχρόνως παιδαγωγεί, διασκεδάζει και διεγείρει αισθήματα και νου, όσο κανένα άλλο είδος.

Παραμύθι λοιπόν, βασική ψυχαγωγία. Εξαιρετική πνευματική τροφή για το παιδί. Είπαμε όμως, όταν δίνεται σωστά. Όταν δηλαδή, δεν έχει ακρότητες και υπερβολές. Χωρίς δράκους, σκοτωμούς, κακές μάγισσες κι ένα σωρό παρόμοια, που θα τρομάξουν το παιδί και θα ταράξουν τη φαντασία του, πέρα από ένα επιτρεπτό όριο. Στο έργο υπάρχουν διάσπαρτα αρκετά μηνύματα- αλήθειες. Διασκεδάζοντας και ανακαλύπτοντας τα, θα έχει επιτευχθεί ο κυριότερος μας στόχος και του θεάτρου για παιδιά γενικότερα, που δεν είναι άλλος απ’ την αγωγή της ψυχής.

"Πινόκιο"  Η αυθεντική παράσταση του φεστιβάλ "Κόκκινη κλωστή δεμένη" από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου την Πέμπτη 7/7 και ώρα 21:00 στο 'Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 8 ευρώ