Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου;

Διάρκεια: 60'
Σκηνοθέτης: Ομάδα «Χίμαιρα»
Ερμηνεύουν: Ελίνα Γιαννάκη,Ρεβέκκα Γιαννάκη,Νίκος Κουφάκης

Περιγραφή

Η ομάδα «Χίμαιρα» παρουσιάζει στο Θέατρο Fabrica Athens, το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού, «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου».

Περισσότερα

Το έργο:
Στο διήγημα «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου» ο Γ.Βιζυηνός εξιστορεί τα γεγονότα γύρω από το θάνατο του αδελφού του, Χρηστάκη, καθώς και τις αγωνιώδεις προσπάθειες της μητέρας να βρει το δολοφόνο του παιδιού της. Η ιστορία ξεκινά στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Γεώργιος συναντά μετά από αρκετά χρόνια τη μητέρα του και τον αδερφό του, τον Μιχαήλο. Εκεί θα τους φιλοξενήσει στο σπίτι τους μια οικογένεια Τούρκων, οι οποίοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τη μητέρα του συγγραφέα, επειδή είχε περιθάλψει για επτά μήνες τον Κιαμήλη, τον γιο της τούρκικης οικογένειας,τον οποίο είχε βρει αιμόφυρτο στο δρόμο. Οι ιστορίες των ηρώων αρχίζουν να ξεδιπλώνονται και μαζί τους ζωντανεύουν οι φόνοι του παρελθόντος.

Η παράσταση:
Τρείς ηθοποιοί αναλαμβάνουν να υποδυθούν όλους τους ρόλους του έργου. Οκτώ πορτρέτα και ένα σκηνικό, που ισορροπεί ανάμεσα στην παιδικότητα και το ρεαλισμό, αποτελούν τα εργαλεία τους για ένα ταξίδι στο χρόνο με σκοπό την εύρεση της αλήθειας. Μέσα από την επεξεργασμένη πλοκή, τις βαθιές εναλλαγές συναισθημάτων και τέλος την ανατροπή, φανερώνονται οι πρωτότυποι αλλά και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες του έργου. Η διάχυτη συγκίνηση και συμπάθεια αφορά σε υπαρκτά πρόσωπα και όχι σε μυθιστορηματικούς χαρακτήρες, γεγονός που υπογραμμίζει τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα του έργου.

 Στοιχεία παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ομάδα «Χίμαιρα»
Εικαστική Επιμέλεια: Χριστίνα Δημακογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Ματίνα Καραγιάννη
Φωτογραφία: Βέρα Χοτζόγλου
Αφίσα: Χριστίνα Δημακογιάννη, Βέρα Χοτζόγλου