Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2017 έως 02/01/2018
στο Αλκμήνη
Συγγραφέας: Armando Nascimento Rosa
Μετάφραση: Κατερίνα Χαλκίδου
Σκηνοθέτης: Κώστας Αρζόγλου
Ερμηνεύουν: Κώστας Αρζόγλου, Στέλλα Παπαδημητρίου, Χρήστος Ευθυμίου, Χάρης Μαυρουδής

Περιγραφή

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του ευρωπαϊκού δραματολογίου των τελευταίων χρόνων θα ανεβάσει ο Κώστας Αρζόγλου στην μεγάλη αίθουσα του Θεάτρου «Αλκμήνη» στις 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το πορτογαλικό δράμα του Armando Nascimento Rosa «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη». Το έργο είναι γνωστό και με τον τίτλο «Τα λύτρα» ή «Ο Άγιος Βασίλης των off-shore», τίτλοι με τους οποίους κάνει καριέρα αυτή την περίοδο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερα

Ο Κώστας Αρζόγλου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ρόλο του αδίστακτου μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα στην Πορτογαλία, τον οποίο απάγουν δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου. Μέσα από την απαγωγή του τραπεζίτη και της δικηγόρου του, η οποία παίζει ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του δράματος, ξεγυμνώνεται όλος ο βρώμικος ρόλος του τραπεζικού συστήματος και πολλών μεγαλοστελεχών του, τα οποία λειτουργούν ως η πραγματική εξουσία κατά την διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης των χωρών της Μεσογείου.

Το έργο ξεφεύγει απ’ τα στενά πλαίσια της Πορτογαλίας και αγγίζει κάθε χώρα, στην οποία οι τράπεζες οδήγησαν τους πολίτες στην ανέχεια και την φτώχεια.

Το έργο όπου παίζεται ξεσηκώνει κοινό και κριτικούς με την αλήθεια του και την δραματική του εξέλιξη, όπου δύο απελπισμένοι απαγωγείς ζητούν λύτρα όχι για να πλουτίσουν αλλά ο ένας για να πληρώσει την θεραπεία του παιδιού του και ο άλλος για να μπορέσει το δικό του παιδί να συνεχίσει τις σπουδές του.

Πρωταγωνιστούν, εκτός του Κώστα Αρζόγλου, η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζει όλα του τα μυστικά, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής.

Την μετάφραση του κειμένου από τα πορτογαλικά έχει κάνει η Κατερίνα Χαλκίδου.

Σκηνογράφος: Κούλα Γαλιώνη
Φωτισμοί: Δόμνα Μπαρούνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη
Μουσική σύνθεση: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Το soundtrack θα κυκλοφορήσει από την MinosEMI / Universal και θα περιλαμβάνει την πρωτότυπου μουσικού του έργου καθώς και κλασικά πορτογαλικά fado, επιλεγμένα από τον ίδιο τον συγγραφέα Armando Nascimento Rosa.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση! Η παράσταση ήταν καλή και με επίκαιρο θέμα που μας αφορά όλους. Τις καλύτερες εντυπώσεις για την κυρία Παπαδημητρίου, που νομίζω πως σήκωσε επάξια στους ώμους της την παράσταση.

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΠΩ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ