Προμηθεας Δεσμώτης

Αρχείο Παίχτηκε από 19/07/2015 έως 19/07/2015
στο Θέατρο Πέτρας
Συγγραφέας: Αισχύλος
Σκηνοθέτης: Βασίλης Ασημακόπουλος
Ερμηνεύουν: Βασίλης Ασημακόπουλος,Νάνσυ Παπακωνσταντίνου,Αναστάσιος Στέλλας,Μαρία Λυμπεράκου,Ράνια Ζέττα,Βιβή Κλεισούρα

Περιγραφή

Το έργο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Γρυπάρη, και θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με κοστούμια και σκηνοθεσία. Η όπερα έχει παγκόσμια απήχηση και προβολή και είναι είδος πνευματικής ανάτασης και ψυχικής προόδου.

Περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2015 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 9Μ.Μ. Θέατρο Πέτρας
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος
Ιώ/Βία/Αθηνά: Νάνσυ Παπακωνσταντίνου

 

Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας
Ωκεανίδα/Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου
Ράνια Ζέττα, βιόλα - Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων
Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική
Σίμος Ευάγγελος, Δήμαρχος Πετρούπολης
Πουλογιαννοπούλου Βασιλική, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
Ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης θα βραβεύσει τον Δήμο Πετρούπολης, το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015, και τον διεθνούς φήμης μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή, καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Περμ στην Ρωσία. Το βραβείο θα παραλάβει η μητέρα του κυρία Καίτη Καρατζά, καθηγήτρια πιάνου.
________________
Το έργο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Γρυπάρη, και θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με κοστούμια και σκηνοθεσία. Η όπερα έχει παγκόσμια απήχηση και προβολή και είναι είδος πνευματικής ανάτασης και ψυχικής προόδου. Περιμένουμε τους φιλόμουσους για να περάσουμε μαζί μια αξέχαστη βραδιά μουσικής πανδαισίας. Ιστορικό της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, Αργοστολίου, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη παρουσιάστηκε στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη *ΜΕΤΡΟ: Άγιος Αντώνιος - Λεωφ. Γραμμή 700 με κατάληξη το Θέατρο Πέτρας. Parking: Το Θέατρο Πέτρας διαθέτει το δικό χώρο στάθμευσης τεράστιο parking. Λεωφορεία: Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο, τα αστικά λεωφορεία Α11, Β11, 717 από την πλατεία Βάθης, σας μεταφέρουν σε μισή ώρα , ακριβώς δίπλα στο θέατρο.Τα λεωφορεία αυτά περνούν δίπλα από τον ηλεκτρικό σταθμό της πλατείας Αττικής, στον οποίο φτάνετε και με όλες τις γραμμές του Μετρό.