Σαν Παραμύθια Ανατολής

Αρχείο Παίχτηκε από 16/02/2019 έως 17/02/2019
στο Θέατρο της Ημέρας
Κείμενο: Ηλίας Βενέζης
Διασκευή: Μιχάλης Κόκκινος
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Κόκκινος
Ερμηνεύουν: Βασιλεία Πούπαλου, Μιχάλης Κόκκινος
Παίζουν μουσική: Δημήτρης Κόκκορης(κιθάρα – φωνή), Νίκος Μίχας(ταμπουρά), Έφη Ζούκα(τραγούδι)

Περιγραφή

Το Σάββατο 16/2/2019 ώρα 9 το βράδυ και την Κυριακή 17/2/2019 ώρα 2 το μεσημέρι, τρεις μουσικοί και δυο ηθοποιοί, σας περιμένουν στο φουαγιέ του Θεάτρου της Ημέρας για ένα μουσικό - θεατρικό ταξίδι, με παραδοσιακούς ήχους, ποιητικές αφηγήσεις, μικρασιάτικες γεύσεις και αρώματα.

Περισσότερα

Μουσικοθεατρική παράσταση στο φουαγιέ του Θεάτρου της Ημέρας

Οι αναμνήσεις της ξεγνοιασιάς, ντυμένες από μια πανδαισία ήχων, γεύσεων, χρωμάτων κι αρωμάτων. Οι σκανταλιές των παιδικών χρόνων κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, ανάμεσα στις Κυδωνιές στο κτήμα του παππού και της γιαγιάς και πέρα στο βάθος το γαλανό του Αιγαίου πελάγους.

Ο μύθος της γοργόνας κι η αγάπη του Λόρδου Βύρωνα για την Ελλάδα, διάσπαρτες εικόνες ανάμεσα σε μουσικές της Μικράς Ασίας, συρτούς του Αρχιπελάγους, καντάδες και πολιτικά-Ιστορικά τραγούδια. Ένας κόσμος αιθέριος, αγγελικός και αγνός στα Κιμιντένια βουνά της Μικράς Ασίας.

Ο Ηλίας Βενέζης, καταγράφει με νοσταλγία τις παιδικές του αναμνήσεις στις Κυδωνίες της Μ. Ασίας στο έργο του «Αιολική Γη». Οι μνήμες του μας ταξιδεύουν πίσω, στους παλιούς χρόνους του ελληνικού αρχιπελάγους, κι απ’ τη γραφίδα του ξεπηδούν τα σχήματα, τα  χρώματα, η μαγεία του μύθου, για να γίνουν στο στόμα κίνηση και ρίγος της καρδιάς, σαν φως, σαν ποίηση…. σαν Παραμύθια… Παραμύθια Ανατολής.