Συνέβη σε χάλκινη άμμο

Αρχείο Παίχτηκε από 21/03/2016 έως 17/05/2016
στο Παραμυθίας
Συγγραφέας: Στέφανος Κακαβούλης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Πουσίνης, Μαρία Οικονομίδη
Ερμηνεύουν: Στέφανος Κακαβούλης, Αλέξανδρος Τσώτσης

Περιγραφή

Το «Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο» είναι το ένατο έργο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Στέφανου Κακαβούλη (Παιδιά του πατρός, ΒΕΝΤ), που ανεβαίνει σε αθηναϊκή σκηνή. Πραγματεύεται την ερωτική σχέση μεταξύ δύο αντρών που υπηρέτησαν μαζί στο στρατό έχοντας ο ένας για τον άλλον συναισθήματα που δεν εκδηλώθηκαν ποτέ στη διάρκεια της θητείας. Μετά χάνονται. Ο ένας κάνει οικογένεια ακολουθώντας μια ετεροφιλόφυλη ζωή ενώ ο άλλος μια συνειδητά ομοφυλόφιλη. Συναντώνται μετά από 15 χρόνια και τα συναισθήματα αυτά που έχουν μεγεθυνθεί μέσα τους βρίσκουν τώρα ευκαιρία να εκφραστούν επηρεάζοντας δραστικά τη μέχρι τώρα ζωή τους.

Περισσότερα

Ο Α και ο Β – εσκεμμένα ο συγγραφέας δεν τους δίνει συγκεκριμένα ονόματα – θα μπορούσαν να είναι δύο οποιοιδήποτε άνθρωποι που για λόγους κοινωνικούς, προκαταλήψεων, ανασφαλειών θα ήταν δύσκολο να είναι μαζί. Τα κοινωνικά «πρέπει», οι φόβοι της αποδοχής, η ανάγκη να ζήσουμε τον έρωτα με όποιο κόστος, οι ενοχές, οι δεύτερες ευκαιρίες που πρέπει να αρπάζουμε είναι θέματα που αφορούν όλους μας και μας αγγίζουν βαθιά μέσα μας.

Σκοπός του συγγραφέα και κατά προέκταση της παράστασης είναι επίσης να τονιστεί η φυσιολογικότητα μιας τέτοιας σχέσης χωρίς στοιχεία περιθωρίου ή κατάρας και ακροτήτων όπως έχουμε συνηθίσει να μας παρουσιάζεται στη σκηνή τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας τρόπος αυτός να αφομοιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την κοινωνία τέτοιου είδους σχέσεις.

Υ.Γ Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και δίδεται στο θέατρο αντί για πρόγραμμα.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Στέφανος Κακαβούλης
Ηθοποιοί: Στέφανος Κακαβούλης - Αλέξανδρος Τσώτσης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πουσίνης - Μαρία Οικονομίδη
Κινησιολογία: Wendy Gibbins
Επιμέλεια Φώτων: Χρήστος Πουσίνης
Στίχοι-Μουσική τραγουδιού: Χρήστος Δημητριάδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Σταματίου – Γιώργος Γώγος
Κιν/φιση video: Dreammaster