Σνίτσλερ με βότκα Τσέχωφ

Αρχείο Παίχτηκε από 10/10/2016 έως 20/12/2016
στο Life Theater
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Άντων Τσέχωφ, Άρθουρ Σνίτσλερ
Σκηνοθέτης: Τάκης Παπαματθαίου
Ερμηνεύουν: Ντίνος Κάρυδης, Μάνος Πίντζης, Αλίκη Βουτζουράκη, Τόνια Οικονόμου, Έφη Κιούκη, Λευτέρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Ντοβλετάκης

Περιγραφή

Ο Τάκης Παπαματθαίου με μαεστρία «μαγειρεύει» τα κείμενα των Άντων Τσέχωφ και Άρθουρ Σνίτσλερ. Τι είναι ο έρωτας; Πόσο εύκολο είναι να πέσουμε στην παγίδα του;

Περισσότερα

Περί Έρωτος

Ένα τρελό ερωτικό γαϊτανάκι ξεδιπλώνεται επί σκηνής με τους ήρωές του να πέφτουν «θύματα» του θεού έρωτα. Ανάμεσά τους ένας θεατρίνος, ερωτευμένος εκείνος με την τέχνη του, μια χήρα που ξεχνάει γρήγορα το χαμό του άντρα της, μια κυρία, που απατά το σύζυγό της, ένα νεαρό αφεντικό που <<δαμάζει>> την αυθάδη υπηρέτρια. Σε όλα αυτά εμφανίζεται ένας μυστηριώδης επισκέπτης- αφηγητής. Ο Τάκης Παπαματθαίου με μαεστρία «μαγειρεύει» τους δυο κλασικούς συγγραφείς και σας προσκαλεί να γίνετε συνδαιτημόνες στη σπεσιαλιτέ του «Σνίτσλερ με Βότκα Τσέχωφ».

Σκηνοθεσία - Απόδοση – Κείμενο: Τάκης Παπαματθαίου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Σκηνικά - Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός Ενδυματολόγου: Χριστίνα Ευσταθίου
Αφίσα: Γιώτα Καραδήμα

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μία παράσταση που μέσα από το γέλιο που προσφέρει ,γίνεται εφαλτήριο για δεύτερες και τρίτες σκέψεις...
    Χρόνια Πολλά Θεατρομάνια σε σένα και σ'όλους τους Θεατρομανείς, που συχνάζουμε σε τούτη εδώ τη γειτονιά...
    Σ'ευχαριστώ από καρδιάς που υπάρχεις και δίνεις νόημα στην καθημερινή μουντή πραγματικότητα όλων μας...

  2. απολαυστική παράσταση με αρκετο γελιο/το πρωτο μέρος νομίζω ήταν καλύτερο απο το δεύτερο το οποίο βρήκα λίγο βαρετό...μου άρεσε πολύ η εναλλαγή των σκηνικών...ευχαριστώ για την πρόσκληση τον αγαπημένο Θεατρομανια!!

  3. Όμορφη παράσταση. Ένα έργο για τον έρωτα όπου τα κείμενα των Άντον Τσέχοφ και Άρθρουρ Σνίτσλερ αποτελούν το έναυσμα για μικρές αυτοτελείς ιστορίες.Τα έργα του Σνίτσλερ διακρίνονταν για τη σεξουαλικότητα τους (Ο Φρόιντ είχε πει ότι ο Σνίτλσερ κατάλαβε από διαίσθηση ότι επίπονα προσπαθούσε να εξηγήσει στους άλλους) προκαλώντας σκάνδαλο. Στα έργα του Τσέχωφ πάλι αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Συγκινητικός ο κ. Ντίνος Καρύδης στον ρόλο του ηθοποιού που μεγαλώνει, πολύ καλός και ο κ. Μάνος Πίντζης, ο κ. Γιώργος Ντοβλετάκης επίσης πείθει αν και λίγο υπερβολικός, μου άρεσε πολύ και ο Λευτέρης Παπαδημητρίου στον ρόλο του υπηρέτη. Πολύ καλές και χαριτωμένες επίσης και οι κοπέλες της παράστασης τόσο η Αλίκη Βουτζουράκη όσο και η Έφη Κιούκη. Περάσαμε όμορφα το βράδυ της Τετάρτης 13/12. Θεατρομάνια ευχαριστούμε για την πρόσκληση.