Τα παντρολογήματα

Αρχείο Παίχτηκε από 12/11/2016 έως 27/05/2017
στο Εξ αρχής
Διάρκεια: 100 λεπτά
Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθέτης: Ντίνος Σπυρόπουλος
Ερμηνεύουν: Ελένη Τσακάλου, Στέργιος Γιαννουλάκης, Χρήστος Τσιλογιάννης, Χρήστος Δίπλας, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, Ίλια Σπυροπούλου, Άγγελος Κούκος, Εύη Ηλιάδου, Αιμίλιος Λήττος, Μάνος Παπαδόπουλος

Περιγραφή

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Εξαρχής, έρχεται και με όπλο το γέλιο και τη σάτιρα, φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει αλλά και να αφυπνίσει το θεατρόφιλο κοινό.

Ο Νικολάι Γκόγκολ, γνωστός από τον «Επιθεωρητή», το «Ημερολόγιο ενός τρελού» και τον «Τάρας Μπούλμπα», είναι ο συγγραφέας που θαυμάζει πολύ ο Τσέχωφ και τον θεωρεί τον οξυδερκέστερο κοινωνικό συγγραφέα στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Ο συγγραφέας, απόλυτα απολαυστικός και αληθινός, μέσα από το έργο του, επιλέγει το ουσιώδες.

Αποτέλεσμα : μηνύματα βαθιά και πανανθρώπινα.

Περισσότερα

Μερικοί μικροαστοί καταφεύγουν στα προξενιά για να βρουν συντρόφους και, κατά έναν απίστευτο τρόπο, βρίσκονται όλοι χαμένοι.

Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή μια ολόκληρη εποχή – χαρακτηριστική και ταυτόχρονα διαχρονική.

Συντελεστές
Σκηνικό - Κοστούμια : Δανάη Σταματίου
Χορογραφίες – κίνηση : Δέσποινα Χουζούρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Μακιγιάζ : Κατερίνα Πεφτίτση
Φωτογραφίες: Γιώργος Κούκος
Graphic / Design: Γιώργος Κατοπόδης

47 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συμπαθητική προσπάθεια απόδοσης του έργου από ένα πολυπληθές σχήμα ηθοποιών σ'ένα υπόγειο θεατράκι.Φτωχό σκηνικό αλλά πολύ ωραια και με πολούς χρωματισμούς κοστούμια.
  Ευχαριστούμε Θεατρομάνια για την πρόσκληση!!!

 2. Παρακολούθησα χθες την παράσταση Ενα κλασικο εργο που το χαθήκαμε πραγματικά!!!!
  Πολύ καλες ερμηνείες ομορφα κουστούμια κ πολλά μηνύματαΜια πολύ ομορφη δουλεια σε ένα
  μικρο θεατράκι Συγχαρητήρια σε ολη την ομαδα!!!!!Θεατρομανια ευχαριστούμε πολύ για την προσκληση

 3. ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ(ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ Η΄ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ(ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ),ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ.

 4. Σήμερα τελευταία Κυριακή των Αποκριών παρακολουθήσαμε "Τα παντρολογήματα" του Νικολάϊ Γκόγκολ. Ένα κωμικό έργο με ευχάριστο και διασκεδαστικό ύφος. Έντονα ρωσικά ηθογραφικά στοιχεία περίπου στις αρχές του 19ου αιώνα αλλά και ιδιαίτερες φιγούρες που φλερτάρουν ανάμεσα στο αληθινό και το γκροτέσκο. Απλά και φτωχικά κουστούμια εποχής. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή μια χαρακτηριστική και ταυτόχρονα διαχρονική εποχή. Αξιόλογη η προσπάθεια των ηθοποιών. Καλές ερμηνείες. Το σενάριο αδικείται λόγω ακαταλληλότητας χώρου και έλλειψης σκηνικών. Ο χώρος στον οποίο παίζεται η παράσταση είναι ένα απλό υπόγειο εργαστήριο τέχνης το οποίο ονομάζεται "Εξ' αρχής" με μόνο 25 καρέκλες. Ο χώρος είχε μια αίσθηση μούχλας στον αέρα και κυριολεκτικά δεν συνιστάται για κλειστοφοβικούς. Η συγκεκριμένη παράσταση ήταν καταπληκτική όταν ανέβηκε στην Αθήνα με σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου ο οποίος πρωταγωνιστούσε με την Ναταλία Τσαλίκη. Έτυχε να την δούμε τότε οπότε να έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης με τώρα. Ευχαριστούμε πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Σήμερα τελευταία Κυριακή των Αποκριών παρακολουθήσαμε "Τα παντρολογήματα" του Νικολάϊ Γκόγκολ. Ένα κωμικό έργο με ευχάριστο και διασκεδαστικό ύφος. Έντονα ρωσικά ηθογραφικά στοιχεία περίπου στις αρχές του 19ου αιώνα αλλά και ιδιαίτερες φιγούρες που φλερτάρουν ανάμεσα στο αληθινό και το γκροτέσκο. Απλά και φτωχικά κουστούμια εποχής. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή μια χαρακτηριστική και ταυτόχρονα διαχρονική εποχή. Αξιόλογη η προσπάθεια των ηθοποιών. Καλές ερμηνείες. Το σενάριο αδικείται λόγω ακαταλληλότητας χώρου και έλλειψης σκηνικών. Ο χώρος στον οποίο παίζεται η παράσταση είναι ένα απλό υπόγειο εργαστήριο τέχνης το οποίο ονομάζεται "Εξ' αρχής" με μόνο 25 καρέκλες. Ο χώρος είχε μια αίσθηση μούχλας στον αέρα και κυριολεκτικά δεν συνιστάται για κλειστοφοβικούς. Η συγκεκριμένη παράσταση ήταν καταπληκτική όταν ανέβηκε στην Αθήνα με σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου ο οποίος πρωταγωνιστούσε με την Ναταλία Τσαλίκη. Έτυχε να την δούμε τότε οπότε να έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης με τώρα.

 6. Σήμερα Κυριακή των Αποκριών παρακολουθήσαμε ακόμα "Τα παντρολογήματα" του Νικολάϊ Γκόγκολ. Ένα κωμικό έργο με ευχάριστο και διασκεδαστικό ύφος. Έντονα ρωσικά ηθογραφικά στοιχεία περίπου στις αρχές του 19ου αιώνα αλλά και ιδιαίτερες φιγούρες που φλερτάρουν ανάμεσα στο αληθινό και το γκροτέσκο. Απλά και φτωχικά κουστούμια εποχής. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή μια χαρακτηριστική και ταυτόχρονα διαχρονική εποχή. Αξιόλογη η προσπάθεια των ηθοποιών. Καλές ερμηνείες. Το σενάριο αδικείται λόγω ακαταλληλότητας χώρου και έλλειψης σκηνικών. Ο χώρος στον οποίο παίζεται η παράσταση είναι ένα απλό υπόγειο εργαστήριο τέχνης το οποίο ονομάζεται "Εξ' αρχής" με μόνο 25 καρέκλες. Ο χώρος είχε μια αίσθηση μούχλας στον αέρα και κυριολεκτικά δεν συνιστάται για κλειστοφοβικούς. Η συγκεκριμένη παράσταση ήταν καταπληκτική όταν ανέβηκε στην Αθήνα με σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου ο οποίος πρωταγωνιστούσε με την Ναταλία Τσαλίκη. Έτυχε να την δούμε τότε οπότε να έχω μέτρο σύγκρισης με τώρα. Ευχαριστούμε πολύ!

 7. Αξιόλογη η απόδοση του κλασσικού έργου του Νικολάι Γκόγκολ. Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, έπαιξαν με πολύ κέφι, ο κάθε ένας τον ρόλο του, και παρέσυραν και εμάς σε αυτό. Πολύ καλό το μακιγιάζ και τα κουστούμια. Μία καλή, διασκεδαστική παράσταση που την ευχαριστηθήκαμε πολύ. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Ευχαριστούμε τη θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 8. Ευχαριστώ τον κο Γεροθανάση Ανδρέα που παραχώρησε την πρόσκληση του γιατί η παράσταση ήταν πολύ ωραία, με γέλιο και ανέμελη διάθεση. Πολύ καλοί οι ηθοποιοί, χαίρονταν και οι ίδιοι τους ρόλους τους. Από τα πολύ θετικά, η ακριβής έναρξη της παράστασης, το σύντομο διάλλειμα και η αμεσότητα του μικρού θεάτρου. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα

 9. Παρακολούθησα χθες την εν λόγω παράσταση στο θέατρο Εξ αρχής. Η αρχική αμηχανία εξαιτίας της μικρής προσέλευσης του κοινού που είχε ως αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να είναι διπλάσιοι των θεατών, ξεπεράστηκε γρήγορα καθώς η παράσταση ήταν αρκετά καλή καθ'όλη τη διάρκειά της. Συγκεκριμένα, οι ερμηνείες ήταν έξοχες και ανέδειξαν με επιτυχία όλα τα κωμικά στοιχεία του κειμένου. Σε ότι αφορά τη σκηνοθεσία, τα κοστούμια ήταν εύστοχα με το πνεύμα του έργου και τα λιτά σκηνικά βοήθησαν ώστε ο θεατής να εστιάσει στους ηθοποιούς που πηγαινοέρχονταν διαρκώς πάνω στη σκηνή και πέρα απ'αυτήν. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

 10. Χθες βράδυ παρακολουθήσαμε μια από τις πιο πετυχημένες σάτιρες του Νικολάι Γκόγκολ. Αυτή η φάρσα που γράφτηκε από τον Ουκρανό συγγραφέα και χρειάστηκε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί η οποία έχει στόχο να σατιρίσει την μικροαστική και εμπορική τάξη που διαμορφώνεται μετά τις μεταρρυθμίσεις του τσάρου Αλέξανδρου αποδόθηκε εξαιρετικά. Διακωμωδείται η τεμπελιά και η αβουλία που κρύβεται στους Ρώσους της εποχής, και οι ανθρώπινες αδυναμίες κυρίως αυτές που διαμορφώνονται με άξονα το χρήμα. Τα κοστούμια και οι καλές ερμηνείες όλων των ηθοποιών βοήθησαν για μια δροσερή, ευχάριστη παράσταση που τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Θεατρομάνια ευχαριστούμε πολύ για τη διπλή πρόσκληση.