Τα παπούτσια του βαρύτονου

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2016 έως 29/02/2016
στο Olvio
Κείμενο: Δημήτρης Μπασλάμ
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σωτηρίου, Δημήτρης Μπασλάμ

Περιγραφή

Η ιστορία αφορά τον Βαρύτονο... κύριο Χαρίτονο Φουξ! Η τελειομανία του και η ατυχής διαχείριση ενός λάθους, που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται, τον ταλαιπωρεί τόσο, ώστε να τον οδηγεί πολύ συχνά στον υποδηματοποιό του. Κανείς δεν μπορεί να τον μεταπείσει.

Περισσότερα

Αφήγηση για δύο χορευτές
 Η ιστορία αφορά τον Βαρύτονο... κύριο Χαρίτονο Φουξ!

Ούτε ο πάντα ευδιάθετος κορεπετήτορας κύριος Επίλεκτος, ούτε ο πατρικός υποδηματοποιός κύριος Λαυρέντης, ούτε ο θαυμασμός των υπολοίπων μουσικών στις πρόβες, ούτε καν η ωραία και πάντοτε μετρημένη κυρία Ήβη.

Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου. Αφηγούνται την ιστορία, ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κύριος Χαρίτονος Φουξ!

Μην το χάσετε! Μία παράσταση ιδανική για..."μεγάλα παιδιά και μικρούς ενήλικες"!

Συντελεστές:
Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου
Μουσική / Sound design: Δημήτρης Μπασλάμ
Κοστούμια: Νίκος Δάλλας
Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανιδο

Βίντεο

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρακολούθησα την τελευταία παράσταση στις 29/2/16 μετά από παραχώρηση της πρόσκλησης από τη Βάσω Μπούνια την οποία και ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε !.
  Επί σκηνής, ο Γιώργος Νικόπουλος αφηγείται με έναν μονόλογο μιάμισης ώρας την ιστορία, ενώ ο Δημήτρης Πολίτης κινείται και χορεύει, ενσαρκώνοντας και οι δύο, όλους τους χαρακτήρες του έργου, ταξιδεύοντας το κοινό με πλήθος νοητών εικόνων.
  Ουσιαστικά πρόκειται για μεταφορά στη σκηνή ενός κειμένου με πολλά μικρά επεισόδια που κεντρικό ήρωα έχουν τον ανασφαλή λυρικό βαρύτονο Χαρίτονο, ένα μετριοπαθή μεγάλο καλλιτέχνη, με τη νότα contra la να είναι το φόβητρό του, ο οποίος λόγω του αδικαιολόγητου άγχους του αλλάζει συνεχώς νούμερο παπουτσιών, λόγω πρηξίματος των ποδιών του. Κανείς δεν μπορεί να τον μεταπείσει!. Ούτε ο πατρικός υποδηματοποιός του κύριος Λαυρέντης, ούτε ο πάντα ευδιάθετος κορεπετίτορας (συνοδός στο πιάνο) κύριος Επίλεκτος, ούτε τα καλά λόγια των υπολοίπων μουσικών στις πρόβες του, ούτε καν η ωραία και πάντοτε μετρημένη κυρία Ήβη.

 2. Είναι πολύ δύσκολο πολλές φορές να βρείς τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις κάτι που είναι πολύ όμορφο και πρωτότυπο. Οι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί και καταφέρνουν σε συνδυασμό με τα πολύ έξυπνα παιχνίδια φωτισμού να σε παρασύρουν σ'ένα μοναδικό ταξίδι ! Η παράσταση έχει συνεχή ροή, δεν σε κουράζει σε κανένα σημείο, και αφου έχει καταφέρει να σε μαγέψει σου δίνει και το έναυσμα να σκεφτείς για ένα πολύ σημαντικό λάθος που όλοι οι ανθρωποι κάνουμε λίγο πολύ κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι σίγουρο πως αξίζει να τη δείτε!

 3. Πρωτόγνωρη εμπειρία η παράσταση.Την παρακολούθησα με την έφηβη κόρη μου που ενθουσιάστηκε με το θέμα και ταυτόχρονα προβληματίστηκε.Στο κοινό υπήρχαν και παιδιά μικρότερης ηλικίας που σχολίαζαν το έργο δείχνοντας πως το είχαν κατανοήσει.Υπέροχες ερμηνείες εξαιρετικά δουλεμένες και καλοκουρδισμένες σ΄ένα υπέροχο χώρο αυτό του θεάτρου OLVIO!Ευχαρίστούμε για την εμπειρία!!!!

 4. Παρακολούθησα την παράσταση το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου με την κόρη μου που είναι εντεκάμισυ ετών. Παρόλο που δεν είναι παιδική παράσταση, η αμεσότητα της ερμηνείας και η ευρηματική κίνηση των ηθοποιών της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Το μήνυμα το πήραμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Η διάρκειά της είναι τόση ώστε να μη γίνεται κουραστική μιας και 1 ώρα και κάτι είναι αρκετή για να κατανοήσεις το μήνυμα χωρίς να χάνεσαι σε περιττές κουβέντες. Μπράβο στους συνετελεστές και ευχαριστώ ακόμα μία φορά το Θεατρομάνια.

 5. Μία πολύ γλυκία και όμορφη παράσταση με δύο ταλαντούχους νέους. Χωρίς φανταχτερά σκινηκά , φορέματα και μακιγίαζ το έργο καταφέρνει να σε ταξιδέψει τόσο μέσο των εκφράσεων, της μουσικής και το παιχνίδι του φωτισμού μέσα στην ιστορία. Κατά την διαρκεία ξεχνάς όλα όσα σε βαζανίζουν και χαμογελάς ασυνείδητα με τις ατάκες του έργου... Σίγουρα θα έλεγα πως θα έπρεπε να την δουν όλοι οι λάτρεις του θέατρου...και κυρίως άνθρωποι που νίωθουν κουρασμένοι από την καθημερινότητα και την ζώη καθώς όλη η παράσταση περνάει ένα συγκεκριμένο μήνυμα για την ζωή... Φορέστε τα παπούτσια σας λοίπον και τρέχτε...

 6. Μία παράσταση φρέσκια, ευχάριστη και διαφορετική. Παρίστανται δύο ηθοποιοί επί σκηνής, αφηγείται, όμως, μόνο ο ένας εξ αυτών. Η ιστορία που μας μεταφέρει είναι ευχάριστη, έχει μορφή παραμυθιού και φυσικά το κλασσικό ηθικό δίδαγμα στο τέλος. Χρησιμοποιεί άριστα πολλές και διαφορετικές φωνές, για να διαχωρίσει τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ο δεύτερος ηθοποιός εκφράζεται μέσω του χορού, εντυπωσιάζοντας μας με το συγχρονισμό και την μη-λεκτική απόδοση των συναισθημάτων του. Αξίζει να το δείτε!

 7. Εξαιρετικό χοροθέατρο...δύο ηθοποιοί με φοβερή κινησιολογία και εκφραστικότητα. .μια παράσταση με αρκετά νοήματα και πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα το μουσικό της ντύσιμο και οι εναλλαγές φωτισμού που ενδυνάμωναν το νόημα της κίνησης...το προτείνω!!

 8. Μια εξαιρετική και ξεχωριστή παράσταση για μικρούς και μεγάλους.. Δυο ηθοποιοί με φοβερή κίνηση και εκφραστικότητα που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο περίτεχνα και δεν σε αφήνουν λεπτό να αφαιρεθείς και να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους...Κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε δεί μέχρι σήμερα..Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση...

 9. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον χοροθέατρο με ευχάριστη διάθεση και άριστη αφήγηση. Οι δύο πρωταγωνιστές λειτουργούν σαν ένα επί σκηνής και σαν αποτέλεσμα μεταφέρει στο κοινό κάθε σκηνικό και χαρακτήρα όπως θα το έκανε ένας θίασος με λεπτομερή σκηνικά. Με διάρκεια μιας ώρας περίπου και βαθυτερα νοήματα που αγγίζουν την καθημερινότητά μας, πραγματικά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 10. Ήταν μια ευρηματική παράσταση και απολαύσαμε κάθε λεπτό της! Πλούσιο κείμενο, ωραία ερμηνεία, έξυπνη χορογραφία, υπέροχη μουσική... Ένα καλοδουλεμένο δίδυμο που μας ταξίδεψε ευχάριστα. Ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ! 🙂