Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ' έξω

Αρχείο Παίχτηκε από 12/02/2016 έως 24/04/2016
στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Γιώργος Αρμένης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Αρμένης
Ερμηνεύουν: Γιώργος Αρμένης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Κατερίνα Αντωνιάδου, Βίκυ Λίγγου, Μαρίνα Καπούλα

Περιγραφή

Για τις εναπομείνασες παραστάσεις, ισχύει η εξής προσφορά. Αγοράζοντας ένα μόνο εισιτήριο από τα ταμεία του θεάτρου, δίνεται η δυνατότητα σε δύο θεατές να παρακολουθήσουν την παράσταση, στην τιμή του ενός.

Περισσότερα

«Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα; Ποια η θέση τους στο έργο και ποια στην κοινωνία του σήμερα; Μέσα από ποιες λεπτές γραμμές ενώνεται το παρελθόν με το παρόν;

Δήμος: Ένα πρόσωπο ηττημένο, με μεγάλα ψυχικά αποθέματα.

Σταματούλα: Η μάνα γη, καταπατημένη και λαβωμένη από τους πολλούς και τους λίγους. Από κάθε πλευρά.

Αντώνης: Ο μπάσταρδος, ο ξένος σπόρος, ο χαμένος σε σκόνες και σε παραισθήσεις. Χαμένος στο έργο, μα με μία απουσία που δηλώνει συνεχώς την αναγκαία παρουσία του.

Άννα: Τελειόφοιτη Λυκείου, με ανήσυχο πνεύμα, επαναστάτρια. Ρισκάρει και μέσα από την τόλμη της βγάζει στην επιφάνεια αλήθειες και μυστικά.

Αφεντικό: Ένας εν δυνάμει βιαστής.

Ένας σκηνοθέτης με τη βοηθό του, που προσπαθούν να χτίσουν μία παράσταση πάνω σε μία καθημερινότητα, αντικατοπτρίζοντας τις ζωές των ηρώων.

Τρεις ήρωες, μία ιστορία. Ένα έργο που ξεπερνά τόπο και χρόνο. Ήρωες τοποθετημένοι, μέσα από μία ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά, σε μία παράσταση μες στην παράσταση. Με μοναδικό όπλο τον λόγο τους, μπαίνουν σε ένα παιχνίδι αφήγησης, τόσο προσωπικό που γίνεται κοινωνικοπολιτικό. Ανείπωτες αλήθειες που κοχλάζουν στα σωθικά για να βγουν στο φως. Ήρωες που αποφασίζουν να κάνουν την υπέρβαση σπάζοντας σιωπές που σταματούν, επιτέλους, να κουκουλώνουν την ιστορία και ξεκινούν να αποκαλύπτουν…»

Εικαστική επιμέλεια: Ελένη Παπαδοπούλου
Μουσική: Διονύσης Τσακνής