Θα σε δω στην πρεμιέρα

Αρχείο Παίχτηκε από 24/09/2016 έως 24/09/2016
στο Coronet
Συγγραφέας: Δημήτρης Αλεξίου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Κρασαδάκης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αλεξίου, Τόνια Χάιδου, Σταμάτης Μαυρογεώργης, Ειρήνη Πραντσίδου, Μαρία Ξανθούλη, Τάκης Μαυρίκης, Μπάμπης Πετρογιάννης, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Καραμπίνης

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα ΠΕΑΠ Δήμου Σκύρου παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας, τη νέα θεατρική κωμωδία του συγγραφέα Δημήτρη Αλεξίου «Θα σε δω στην πρεμιέρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κρασαδάκη.

Περισσότερα

Το έργο έκανε πανελλήνια πρεμιέρα φέτος το καλοκαίρι στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Σκύρου από τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ του Δήμου Σκύρου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και εκπλήσσοντας θετικά τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές του νησιού που συνέρρευσαν αθρόα για να το δουν.  Η θεατρική ομάδα που συμπλήρωσε φέτος 19 χρόνια λειτουργίας, μετράει πολλές επιτυχημένες παραστάσεις στο ενεργητικό της από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο και πλουτίζει κάθε καλοκαίρι τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με εύστοχες και καλοδουλεμένες θεατρικές προτάσεις, υπό τη μόνιμη καθοδήγηση τα τελευταία χρόνια του σκηνοθέτη Γιώργου Κρασαδάκη.

Το καινούργιο έργο του Σκυριανού συγγραφέα Δημήτρη Αλεξίου (γνωστός από τα βιβλία του «Πικρά κεράσια» , «Αμαρτωλά θαύματα» και «Αλάτι κόκκινο» των εκδόσεων Διόπτρα) με τον εύγλωττο τίτλο «Θα σε δω στην πρεμιέρα», είναι μία θεότρελη κωμωδία καταστάσεων που σατιρίζει τις συνθήκες και τα ευτράπελα μίας αθηναϊκής θεατρικής πρεμιέρας.  Με ατόφια όλα τα συστατικά της γνήσιας φάρσας, τις έξυπνες ατάκες, τις γρήγορες εναλλαγές σκηνικής δράσης, τις παρεξηγήσεις, τα ατυχήματα, τους ξεκάθαρους χαρακτήρες που συγκρούονται μεταξύ τους ,  τα ευρήματα που αφορούν τα παρασκήνια στο χώρο του θεάτρου, την «παράσταση» μέσα στην παράσταση,  αλλά και τους γεμάτους ζωντάνια διαλόγους το έργο προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων στο κοινό που παρακολουθεί ταυτόχρονα δύο παραστάσεις: Μία του έργου που βλέπει και μία του έργου που κανονικά θα έπρεπε να ανεβάσει ο θίασος. Η σκηνοθεσία αναδεικνύει το κείμενο αλλά και το ταλέντο των ηθοποιών, που δε θυμίζουν σε τίποτα ερασιτέχνες. Το ομώνυμο τραγούδι της παράστασης ντύνει ολόκληρη την τρέλα που παρακολουθούμε επί σκηνής με απόλυτα ταιριαστό τρόπο.

Υπόθεση: Ο θίασος σε κάποιο αθηναϊκό θέατρο ετοιμάζεται για την αποψινή πρεμιέρα της φάρσας «Κίτρινα τριαντάφυλλα» . Το "ετοιμάζεται" βέβαια είναι σχήμα λόγου, αφού τίποτα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά. Τα σκηνικά δεν είναι έτοιμα, ένας ηθοποιός είναι στη φυλακή, ένας άλλος πάσχει από αμνησία, η καινούργια στάρλετ είναι ηλίθια και ατάλαντη, συμβαίνουν διαρκώς ατυχήματα και το βοηθητικό προσωπικό του θεάτρου περνάει μία δολοφονική κρίση ζήλιας. Ο σκηνοθέτης που βρίσκεται στα πρόθυρα του εγκεφαλικού θέλει να αναβάλλει την πρεμιέρα, αλλά ο συγγραφέας του έργου που είναι και θιασάρχης και παραγωγός του, αρνείται εξαιτίας ενός συμβολαίου που θα του στοιχίσει πολύ. Επομένως η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα sold out και με παρόντα τον μεγαλύτερο κριτικό θεάτρου της χώρας. Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα; Στο θέατρο, πολύ!

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κρασαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάκης Μαυρίκης
Σκηνικά - κοστούμια: Η θεατρική ομάδα
Κατασκευή σκηνικών - φωτισμών - επιμέλεια ήχου και μουσικής: Μπάμπης Πετρογιάννης - Γιώργος Καραμπίνης

Αφίσα και πρόγραμμα παράστασης: Βαρβάρα Παπαδοπούλου
Πρωτότυπο τραγούδι παράστασης στίχοι-μουσική-τραγούδι: Δημήτρης Αλεξίου
Ενορχήστρωση: Μάνος Βλοϊτός
Χοροδιδασκαλία: Εύη Παπαδοπούλου

Παίζουν με σειρά εμφανίσεως:
Άλκης Λαδόπουλος: Δημήτρης Αλεξίου
Βανέσα: Τόνια Χάιδου
Λευτέρης: Σταμάτης Μαυρογεώργης
Σούλα: Ειρήνη Πραντσίδου
Ντέπυ: Μαρία Ξανθούλη
Μίμης Στοφόρος: Τάκης Μαυρίκης
Στέφανος: Μπάμπης Πετρογιάννης
Φλώρα: Βαρβάρα Παπαδοπούλου
Μπάμπης: Γιώργος Καραμπίνης

Βίντεο