Τι να σου πω ΣΟΥΛΤΑΝΑ μου

Αρχείο Παίχτηκε από 24/10/2016 έως
στο Olvio
Διάρκεια: 75'
Συγγραφέας: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνοθέτης: Γιάννης Καλατζόπουλος
Ερμηνεύουν: Γιάννης Καλατζόπουλος, Συμμετέχει η Ηλιάνα Παρασκευοπούλου

Περιγραφή

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση με καθηλωτικό φινάλε!

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος εξομολογείται για την εποχή που ο μικρός Γιαννάκης ανακάλυπτε τα μάγια του Θεάτρου και της Σουλτάνας.

Συγκίνησε και γοήτευσε το κοινό η εξομολόγηση του Γ. Καλατζόπουλου, και μετά από τις 4 προγραμματισμένες παραστάσεις του Οκτωβρίου, συνεχίζεται στη σκηνή του OLVIO (Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210-3414.118) από την Κυριακή 20/11/2016 και κάθε Κυριακή στις 21:30μμ, για λίγες ακόμη παραστάσεις.

Μια παράσταση-εξομολόγηση από το άλλοτε «παιδί-θαύμα» του θεάτρου, με ιστορικό, ψυχολογικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, και ένα φινάλε τόσο απρόσμενο όσο και καθηλωτικό!

Περισσότερα

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Ποια είναι η Σουλτάνα; Τι συμβολίζουν τα αμαρτωλά παραμύθια της; Πόσο πονάει το πέρασμα από το όνειρο του Έρωτα στην αλήθεια του;

Υπό το αυστηρό βλέμμα του Μινωτή, του Κουν, του Διαμαντόπουλου, της Κυρίας Κατερίνας, του Πέλου Κατσέλη, του Αυλωνίτη, της Βασιλειάδου και τόσων άλλων, το άλλοτε «παιδί-θαύμα» θυμάται, αναπολεί και εκμυστηρεύεται τις θεατρικές αλλά και ερωτικές αταξίες του μικρού Γιαννάκη.  Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για ανηλίκους.

 

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος για το έργο

«Μετά την επιτυχία που σημείωσε πριν από μερικά χρόνια το μυθιστόρημά μου "Γιαννάκης, το παιδί-θαύμα", είχα αρχίσει να γράφω κι ένα δεύτερο, με τίτλο "Τα φιλιά της Σουλτάνας" και με περιεχόμενο κάπως πιο ‘τολμηρό’ από το προηγούμενο. Προχωρώντας στην συγγραφή, ένιωσα πως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον σαν προφορική αφήγηση-εξομολόγηση, παρά σαν ανάγνωσμα. Το ξανάπιασα από την αρχή, δίνοντας τώρα μεγαλύτερη έμφαση στην "θεατρικότητα" και όχι στην λογοτεχνική του φόρμα. Όταν το τελείωσα και προσπάθησα να το διαβάσω όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορούσα, σαν να μην ήταν δικό μου αλλά κάποιου άλλου, τρόμαξα! Μου φάνηκε πολύ δύσκολο και κάπως επικίνδυνο να εκτεθώ μπροστά σε Κοινό μ’ ένα τόσο προσωπικό και βιωματικό κείμενο. Να αφηγηθώ την εντύπωση που έκαναν τα "ιερά τέρατα" του Θεάτρου μας σ' ένα παιδί 11 χρονών. Σ' ένα παιδί που την ίδια περίοδο ζούσε μια εντελώς παράνομη και "αμαρτωλή" ερωτική περιπέτεια με μια παράξενη γυναίκα -την Σουλτάνα.

Ζήτησα τη γνώμη 2-3 πολύ κοντινών μου ανθρώπων που με ενθάρρυναν να το τολμήσω. Με την καταλυτική συμβολή της μουσικής του Γιώργου Καζαντζή, την ευρηματικότατη σκηνογραφική ιδέα της Κατερίνας Παπαγεωργίου, τις σχεδόν "ομιλούσες" χορογραφίες της Κατερίνας Ανδριοπούλου, και με την αισθαντικότατη σύμπραξη της πρωτοεμφανιζόμενης στο Θέατρο νεαρής Ηλιάνας Παρασκευοπούλου στο ρόλο της Σουλτάνας, αισιοδοξώ πως η παράσταση, εκτός από ιστορικό-πληροφοριακό-ψυχολογικό, θα έχει και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον."

 

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Μουσική: Γιώργος Καζαντζής

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Γιάννης Καλατζόπουλος

(με τη συμμετοχή της Ηλιάνας Παρασκευοπούλου)

Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Παπαϊωάννου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας μονόλογος εξομολόγηση φόρος τιμής στην Σουλτάνα τη γυναίκα που μύησε στον έρωτα τον 11χρονο Γιαννάκη και ανακάτεψε τα παραμύθια με τον έρωτα,ένα ωραίο παραμύθι δεν είναι και ο έρωτας?Ο Γιαννάκης γνωρίζει εκείνη την εποχή τα ιερά τέρατα του θεάτρου και του κινηματογράφου της εποχής μαζί με τα πρώτα ερωτικά παιχνίδια.Όλες αυτές οι εμπειρίες ανακατεμένες παραμυθένια μας καθηλώνουν με τον θεατρικό λόγο του κου Καλαντζόπουλου και την χοερυτική κίνηση, τη μαγική της κας Παρασκευοπούλου!Ένας μονόλογος καθηλωτικός με απρόσμενο φινάλε!!Σας ευχαριστώ!!