Τυφλή εμπιστοσύνη

Αρχείο Παίχτηκε από 12/02/2016 έως 24/04/2016
στο Επί Κολωνώ
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθέτης: Σταύρος Στάγκος
Ερμηνεύουν: Νίκος Γεωργάκης, Γωγώ Καρτσάνα και Βαγγέλης Ψωμάς.

Περιγραφή

Ένα έργο πάνω στην τύχη, την κυριαρχία και το ανελέητο κυνήγι του κέρδους, που στιγματίζει το καπιταλιστικό σύμπαν και τις σχέσεις, που δημιουργούνται μέσα σε αυτό. "Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον".

Περισσότερα

Τρεις άνθρωποι γνωρίζονται και συνάπτουν σχέσεις μεταξύ τους από αδυναμία, από ανάγκη κι από συμφέρον. Κυριαρχεί η δεσμίδα των παιγνιόχαρτων, ή κοινώς τράπουλα, μια λέξη που προέρχεται από το ιταλικό «trappola» που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος»...

Γύρω της, λοιπόν, ένας τζογαδόρος, μια γυναίκα και ένας τυφλός. Τα φύλλα θα μοιραστούν και το παιχνίδι θα αρχίσει. Σε αυτό το τραπέζι της ζωής εναλλάσσονται ο έρωτας, το όνειρο και οι ανθρώπινες σχέσεις - με αντίπαλο τη μοναξιά, την κυριαρχία και το κέρδος. Φύλλα της τράπουλας, που μοιράζονται και μένει μόνο να παιχτούν, όσο καλύτερα γίνεται.

Φωτογραφία: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Video - artist: Αλέξανδρος Κακλαμάνος
Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Στάγκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Παπαγεωργίου
Γραφίστας: Βίκυ Πάφα
Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου
Φωτογραφίες δημοσιότητας: Μάριος Θεολόγης
Παραγωγή: EPOPSIS

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
    Είναι άραγε η εμπιστοσύνη τυφλή; Mπορεί ο άνθρωπος να βασίζεται στην τύχη μόνο;
    Ένα έργο που πραγματεύεται τον έρωτα, το όνειρο, τις ανθρώπινες σχέσεις με αντίπαλο τη μοναξιά, το ανέλεητο κυνήγι του κέρδους και την κυριαρχία. Ένα ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται στο καζίνο....ένας τυφλός, ένας αθεράπευτος τζογαδόρος και μία μυστηριώδης γυναίκα. Ο καθένας προσπαθεί να επωφεληθεί εις βάρους του άλλου...Και το παιχνίδι ξεκινά...τα φύλλα της τράπουλας μοιράζονται και το μόνο που μένει είναι να παίξουν σωστά και έξυπνα....Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος ο χαμένος;
    Μία παράσταση με γρήγορο ρυθμό, ωραία μουσική, κατάλληλο φωτισμό στη σκηνή Black Box του θεάτρου "Επί Κολωνώ"....Οι τρεις ηθοποιοί ενσαρκώνουν πειστικά τους ρόλους τους, αφήνοντας μια περίεργη και γλυκόπικρη αίσθηση στο τέλος....Αφαιρετική η σκηνοθετική ματιά του Σταύρου Στάγκου σ' ένα ενδιαφέρον κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη....Τελικά το κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον άλλον μέσα στο καπιταλιστικό σύμπαν!!!!