Το 3%

Διάρκεια: 97'
Συγγραφέας: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθέτης: Σκηνοθεσία παράστασης 2016(Ροζαμάλια Κυρίου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βίλη Σωτηροπούλου), Σκηνοθεσία παράστασης για το streaming 2020(Βίλη Σωτηροπούλου)
Κοστούμια: Aνδρομάχη Μοντζολή
Φωτισμοί: Bασίλης Κρητικός
Μουσική: Δημήτρης Λαλούμης(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν:

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ανδρέας Bιτωράτος (Στρατιώτης)
Μίνα Λαμπροπούλου (Φίλη Ίνγκριντ)
Άννα Μακρή (Φίλη 2)
Πασχάλης Μερμηγκάκης (Εξεταστής)
Γιώργος Νάσιος (Άρης-δημοσιογράφος)
Βίλη Σωτηροπούλου (Ξένια)
Στέλλα Τροκάνα (Μελίνα-Αγγλία)
και ο μικρός Πέτρος Μελαχροινούδης (Ντιν)

Περιγραφή

«Το 3%», το πολιτικό έργο “επιστημονικής φαντασίας” της βραβευμένης με “EURODRAM 2018” Βίλης Σωτηροπούλου, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 24 έως τις 31 Μαρτίου 2021, Οn Demand μέσω Viva.

Περισσότερα

Social distancing. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής και οι «ανελεύθεροι» εκτίουν την ποινή τους μόνοι στο σπίτι. Μεγάλη Γερουνία, Νew Ellana, Γαλάτια, Αγγλετέρια, Γηραιά Νευρώπα. Έτος 2040 μ.Χ.

«Το 3%», θεατρικό έργο γραμμένο το 2016, είναι μία πολιτική δυστοπία με υποδόριο χιούμορ, στα όρια της φαντασίας και της απόλυτης πραγματικότητας. Μια θεατρική παράσταση με κινηματογραφική ματιά, προφητική για την εποχή που κυριαρχούν ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση.

Πρωτοτυπία της παράστασης αποτέλεσε η χρήση της τεχνολογίας για τη σύνδεση ηθοποιών σε Αγγλία (Στέλλα Τροκάνα), Γαλλία (Αθηνά Αξιώτου), Ελβετία (Γιώργος Νάσιος) με την Ελλάδα.

Υπόθεση της παράστασης

2040 μ.Χ. Στο υποθηκευμένο κρατίδιο New Ελλάνα οι φυλακές έχουν γεμίσει. Η «ανελεύθερη» Ξένια, μόνη στο σπίτι, εκτίει ποινή χρόνων για λιγοστά χρέη. H έξοδος στη βεράντα και η ψυχοθεραπεία έχουν απαγορευτεί. Οι Φύλακες με την ονομασία «Φίλοι» διδάσκουν χορογραφίες ποικίλης ύλης. Εγκλεισμός και μοναχική διασκέδαση: οι νέοι τρόποι της εξουσίας. Τα «φιλο-τρομοκρατικά» ένστικτα πολιτών εκτονώνονται με δωράκια χορηγών. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής. Ευφυείς δεκάχρονοι μεταφέρονται στο εξωτερικό για σπουδές. Ειδικοί ανακριτές εξετάζουν «το τυπικό της συμπεριφοράς» και παραπέμπουν σε ιατρικές εξετάσεις. Κατηχητές διδάσκουν «το συμβόλαιο του λαού» μέσω skype. Χαφιέδες σε κρίση πανικού θεραπεύονται σε πειρατικούς σταθμούς. Άνθρωποι-σκυλιά ξελαρυγγιάζονται ενώ μια τίγρη ξεδοντιάζεται. Ο σκουπιδοφάγος «καθαρίζει» άστεγους. Οι εκλογές κάθε χρόνο μετατρέπονται σ’ ένα ατέλειωτο πάρτι και η Ιστορία γίνεται ένα μαύρο σύννεφο με λίγες φωτεινές στιγμές.

Ενωμένη Γηραιά Νευρώπη. Ξένια, Μελίνα, Ίγκριντ και Άρης. «Ανελεύθεροι», φύλακες, χαφιέδες και κατηχητές στο γαϊτανάκι του 3%. Υπάρχει προοπτική για τη φυλακισμένη ανθρωπότητα;

Κινηματογραφική σκηνοθεσία / μοντάζ: Kυρηναίος Παπαδημάτος
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

 

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης :

Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο). Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή που έχετε επιλέξει.

Η είσοδος στη σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 3 ώρες μετά.

Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Κάμερες: Γιώργος Δανόπουλος, Ακριβή Κόλλια, Κυρηναίος Παπαδημάτος
Ηχοληψία: Δημήτρης Κατσαρός
Σκηνογραφική επιμέλεια παράστασης για το streaming 2020: Μαρία Καραθάνου
Ροή παράστασης/βιντεοσκόπησης: Βασίλης ΠαπαδημητρίουΜάκης Χιώτης
Τεχνική επεξεργασία βίντεο, ηλεκτρολογική επιμέλεια, επεξεργασία φωτογραφιών: Ντίνος Βαμβακούσης
Βίντεο, επεξεργασία 2016, επιμέλεια εκφωνήσεων: Βασίλης Παπαδημητρίου
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

Φωτογραφίες

Βίντεο