Το ΓΙΑΤΙ των παιδιών φέρνει την ελπίδα

Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Σκηνοθέτης: Βασίλης Τσιγκριστάρης
Ερμηνεύουν: Φανή Παλιούρα, Ζωή Τούντα

Περιγραφή

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά “Το ΓΙΑΤΙ των παιδιών φέρνει την ελπίδα”, μια διαφορετική ιστορία με πρωταγωνιστές σύγχρονα παιδιά από όλο τον κόσμο, βασισμένη στο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσιγκριστάρη, με τη Φανή Παλιούρα και τη Ζωή Τούντα, από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2017, κάθε Κυριακή* στις 13:30.

Περισσότερα

Πώς μια μικρή λεξούλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;

Πώς ένα μικρό ΓΙΑΤΙ μπορεί να φέρει την ελπίδα;

Το ΓΙΑΤΙ μια ζεστή μέρα του Αυγούστου αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο! Στο ταξίδι του συναντά παιδιά από διαφορετικές χώρες που το κάθε ένα ζει μια δική του σκληρή πραγματικότητα.
Κάθε συνάντηση αφήνει το ΓΙΑΤΙ πιο προβληματισμένο αλλά και πιο σοφό. Μη αντέχοντας πια αυτό τον κόσμο και χωρίς να μπορεί να δώσει λύση στις ερωτήσεις των παιδιών, φεύγει όσο πιο μακριά μπορεί.
Τόσο μακριά που φτάνει στον ουρανό, στη Χώρα των Αστεριών, εκεί που φτάνουν οι ευχές που κάνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας.
Εκεί συναντά το πιο λαμπερό Αστέρι - ευχή και του διηγείται την ιστορία του. Άραγε το ΓΙΑΤΙ με τη βοήθεια του Αστεριού - ευχή θα μπορέσουν να βρούν την λύση; Θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά;

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεργάζεται με τη Ζωή Τούντα και τη Φανή Παλιούρα σε ένα διαφορετικό παραμύθι οπου οι μικροί πρίγκηπες τρώνε από τα σκουπίδια και οι μικρές πριγκίπισσες παρακαλούν να έρθει η ειρήνη. Μια ιστορία για την διαφορετική καθημερινότητα των παιδιών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, δοσμένη με τρυφερότητα, ευαισθησία, ανθρωπιά και χιούμορ. Σκοπός της παράστασης είναι με γλυκό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά, να τα φέρει αντιμέτωπα με δύσκολα ερωτήματα και τελικά να τους δώσει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

*Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στον Πολυχώρο VAULT καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης και Κυριακές είναι ανοιχτές για το κοινό. Επίσης η παράσταση είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενείται και σε σχολεία ανα την Ελλάδα.

Πληροφορίες /κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Ζωή Τούντα: 6977560306  -  Φανή Παλιούρα: 6948387307

Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Διασκευή: Δήμητρα Παλιούρα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσιγκριστάρης
Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Τούντας
Φωτογραφική επιμέλεια: Νικόλας Πουρλιάρος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρα πολυ καλη προσπαθεια αναπαραστασης του ομώνυμου παραμυθιού!!Πολύ ταλαντουχες οι δύο ηθοποιοί που συμμετέχουν!ΠΕΡΑΣΑΜΕ υπέροχα με το γιο μου,σχεδόν 6 χρονών, που το ευχαριστήθηκε!!περνάει πολύ όμορφα νοηματα&είναι πολύ συγκινητικό!!Στο τέλος...δε θα κρύψω...Πώς βουρκωσα&Εγώ!

  2. Παρακολουθήσαμε χτες την παράσταση με τον μικρούλη μας ήταν τέλεια!!!Το έργο αναφέρεται σε διάφορα γιατί που μας περικλυκλώνουν καθημερινά,γιατί να γίνεται πόλεμος,γιατί να μην είναι όλοι ίσοι,γιατί να μην είναι όλα τα παιδιά υγιή κτλ.Με όμορφο τρόπο το γιατί πέρνει υπόσταση,γίνεται καραβάκι,αεροπλανάκι,μπάλα και σκορπίζει ,στο τέλος , στα παιδιά την ελπίδα!!!Ένα έργο με πολλά μηνύματα,που θα το ευχαριστηθούν και οι μεγάλοι!!!Είναι βασισμένο στο αντίστοιχο βιβλίο, ευχαριστούμε θεατρομάνια!!!