Το καράβι με το φόβο

Διάρκεια: 75’
Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθέτης: Γιάννης Καλατζόπουλος
Ερμηνεύουν: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου, Μαρία Κοτσίρη

Περιγραφή

Λαϊκό παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια. Τις καθημερινές και τις Κυριακές δίνονται παραστάσεις για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης, ενώ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα δοθεί ειδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο για εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα

1_to_karavi_me_to_fovo

Μια παράσταση για ένα γενναίο παλικάρι, που ξεκίνησε να πάει να βρει το φόβο... και στο δρόμο του συνάντησε και δράκους και νεράιδες και φεγγάρια και φόβους και τρόμους και χαρά και πολλή αγάπη…

Είναι κακό να φοβόμαστε; Ένα ταξίδι στα συναισθήματα, τη δύναμη και τη χρησιμότητά τους. Στο παραμύθι ανακαλύπτουμε πως ό,τι μας φοβίζει μας κάνει πιο δυνατούς, μας κάνει αυτό που είμαστε σήμερα, μας παρακινεί να ξεκινήσουμε το ταξίδι…

Στην παράσταση, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, την έννοια της ομάδας και γίνονται συν-δημιουργοί στη θεατρική πράξη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καλατζόπουλος
Κείμενα-Στίχοι: Βίκυ Θαλασσινού
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλίας Γραμματικός
Πολίτικο Λαγούτο, κρουστά, τραγούδι: Μαρία Κοτσίρη
Κατασκευές: Κάλλια Γερακιανάκη
Ζωγραφική: Αμαλία Αλειφέρη

2_to_karavi_me_to_fovo

Η ομάδα θεάτρου la strada δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου από το 2008 με το όνομα ΟΜΑΔΑ ΒΙΔΩΜΑ.  Συνεργάζεται με συγγραφείς, θεατρολόγους μουσικούς, εμψυχωτές, παιδαγωγούς κ.ά, παρουσιάζοντας παραστάσεις σε Θέατρα (Θέατρο Ορφέας, θέατρο Έναστρον), Φεστιβάλ, Δήμους (Πεύκης, Αθηναίων, Λάρισας), πολυχώρους, σχολεία και παιδικές εκδηλώσεις.

Επικοινωνία με την ομάδα la strada

Τηλ: 210-2286.645, 6949-252.714, 6974-807.158  |  Fax: 210-2286.645

Email: [email protected]

Στο facebook: Ομάδα θεάτρου la strada https://www.facebook.com/omadatheatroulastrada/?fref=ts

Η la strada δίνει και παραστάσεις μόνο για σχολεία: «Το πιο γλυκό ψωμί», μουσικοκινητικό-αφηγηματικό δρώμενο βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι και «Τα Χριστούγεννα του Καλικάντζαρου», διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά κάλαντα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είδαμε την παράσταση με την κόρη μου την περασμένη Κυριακή. Εξεπλάγην ευχάριστα. Πολύ ωραία παράσταση, με ενδιαφέρουσα υπόθεση. Ένα παλιό παραμύθι, με πλοκή και δράση. Οι κυρίες που το παρουσιάζουν είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Παίζουν όλους τους ρόλους, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Διεγείρουν τη φαντασία, ζητούν τη βοήθεια των παιδιών και τελικά σε πείθουν ότι είναι πράγματι αυτό που υποδύονται. Όλα παρουσιάζονται με συνοδεία μουσικής, από παραδοσιακά και άλλα πρωτότυπα όργανα. Περάσαμε και οι δύο πολύ καλά. Αξίζει να το δουν τα παιδιά.
    Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι καλή και βρίσκεις εύκολα πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση. Να τονίσω επίσης, ότι ούτε εγώ ούτε η κόρη μου είμαστε εύκολοι θεατές.