1217

Το μυρολόγι της φώκης

Αρχείο Παίχτηκε από 18/11/2018 έως 14/04/2019
στο Μπιπ - Bar Theater
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθέτης: Νίκος Γεωργάκης
Ερμηνεύουν: Στέργιος Γιαννουλάκης, Χρήστος Τσιλογιάννης, Εύη Ηλιάδου
Χορεύουν: Κρατήσεις στο viva.gr και στο τηλέφωνο: 2130344074

Περιγραφή

Τα τρία διηγήματα «Ο ‘Eρωτας στα Xιόνια», «Υπο την Βασιλικήν Δρύν» και «Το Μυρολόγι της Φώκης» ανατέμνουν με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, που μόνο η ιδιότυπη προσωπικότητά του ήξερε, την ανθρώπινη ψυχή με τους πόθους, τα πάθη, τον έρωτα, την ένδεια, τον αγώνα της ζωής μέσα σ’ένα απόλυτα ταυτισμένο φυσικό περιβάλλον, με δύναμη, θάρρος, εσωτερική δαπάνη, πίστη και συνέπεια.

Περισσότερα

Ο έρωτας στα χιόνια, Ύπο την Βασιλικήν Δρύν

Οι ήρωες του είναι λουσμένοι με χρυσή ατμόσφαιρα νοσταλγίας κι έτσι έχει στομώσει σ΄αυτούς η τραχύτητα και η σκληράδα της καθημερινής πραγματικότητας. Το έργο του βγαίνει από συνολική σύλληψη ζωής. Η πραγματικότητα των διηγημάτων του λυτρωμένη από το τυχαίο και το επεισοδιακό, υπάρχει πάνω απ΄όλα μέσα του. Παραμένει πάντα ένας κόσμος ολομόναχος και μοναδικός.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Επεξεργασία Ήχου και Εικόνας: Βασίλης Γιαννουλάκης
Φωνή Γυναίκας: Μαρία Μπρανίδου
Χορεύουν: Μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου « Δωδώνη»

Φωτογραφίες

Βίντεο

''Το μυρολόγι της φώκης'' στο θέατρο ΜΠΙΠ , κάθε Σάββατο στις 9.00μμ και Κυριακή στις 7.00μμ

Gepostet von ΜΠΙΠ am Sonntag, 23. Dezember 2018

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η παράσταση είναι πολύ ιδιαίτερη. Είναι μια αναπαράσταση των τριών διηγημάτων του Παπαδιαμάντη από τους ηθοποιούς με μικρή βοήθεια από μια οθόνη. Ο λόγος είναι στην καθαρεύουσα και αυτό λίγο κουράζει και το κάνει δυσνόητο.Απευθύνεται μάλλον σε συγκεκριμένο κοινό και καλό θα 'ταν να κάνει κάποιος μια έρευνα για την παράσταση πριν πάει να την δει.Ίσως εάν, εμπνευσμένοι από τα διηγήματα, σκηνοθετούσανε τρεις ιστορίες για να αποδώσουν τα νοήματα του συγγραφέα να ήταν πιο προσιτό στο ευρύ κοινό. Οι ηθοποιοί παρ' όλα αυτά πολύ καλοί και ο χώρος εάν και μικρός, είναι ζεστός με πρόσχαρος ανθρώπους.

 2. Ευχαριστώ πολύ θεατρομάνια για την πρόσκληση!! Μια υπέροχη παράσταση, άκρως ατμοσφαιρική!! Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί μας μετέφεραν με συνέπεια και μυσταγωγία το πνεύμα της εποχής!! Όσο για την γλώσσα στα κείμενα του Παπαδιαμάντη τι να πει κανείς γι αυτόν τον πλούτο!!

 3. Πολύ καλή, ζωντανή παράσταση βασισμένη σε τρία ηθογραφικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη...Οι συντελεστές κατάφεραν να μεταφέρουν νοερά τον θεατή στην αντίστοιχη εποχή προβάλλοντας τα συναισθήματα της μοναξιάς, της παροδικής ευτυχίας και τη σημασία της μοίρας. Διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή ο σκηνοθέτης πέτυχε τη σύντομη αναδρομή στο παρελθόν με αφηγηματική δράση. Ιδίως με το τελευταίο διήγημα ανάμεσα σε δύο μοιρολόγια ο χώρος εισβάλλει στη λογική της ορατής δράσης και παράγει νοήματα με λεκτικούς και μη λεκτικούς τρόπους. Ο μεστός λόγος του συγγραφέα με το γλωσσικό ιδίωμα συντελεί στην ανάλογη ατμόσφαιρα, στο συμβολισμό των νοημάτων ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό! Ευχαριστούμε τη Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις!

 4. Ατμοσφαιρική , υπέροχη παράσταση!
  Εξαιρετικές ερμηνείες και σκηνοθεσία.
  Τρία θαυμάσια ποιητικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη επί σκηνής.
  Θερμότατα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
  Συστήνεται στους λάτρεις της λογοτεχνίας.

 5. Εξαιρετική παράσταση. Η διαχρονική μαγεία του λόγου του Παπαδιαμάντη ζωντανή μπροστά μας, μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των τριών ηθοποιών. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 6. Πολύ ωραία παράσταση, ατμοσφαιρική, λιτή και με τον μεστό λόγο του Παπαδιαμάντη. Ένα μεγάλο μπράβο στον Γεωργάκη και στους ηθοποιούς για το έργο τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο site theatromania για την πρόσκληση.

 7. ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΔΥΣΚΟΛΗ....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ...ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ...ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟΝ ΑΦΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ Κ ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΆΠΠΑ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΡΙΑ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΝΟΕΡΑ...ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΗ Κ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ.ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ.ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ Κ ΓΕΜΑΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΧΡΟΙΑ..!!.. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ..
  . ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΝΟΗΜΑΤΑ ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!ΩΡΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Κ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΖΕΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ