1542

Το μυρολόγι της φώκης

Διαγωνισμός από 05/10
2ος χρόνος παραστάσεων
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθέτης: Νίκος Γεωργάκης
Ερμηνεύουν: Στέργιος Γιαννουλάκης, Χρήστος Τσιλογιάννης, Εύη Ηλιάδου, Μαρία Μπρανίδου(Φωνή Γυναίκας)
Χορεύουν: Μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου « Δωδώνη»
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το μυρολόγι της φώκης για την ημέρα Σάββατο 19/10 στις 18:00
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Το εμβληματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρονιά το Θέατρο ΜΠΙΠ, έπειτα από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων.

Περισσότερα

Ο έρωτας στα χιόνια, Ύπο την Βασιλικήν Δρύν

Τα τρία διηγήματα «Ο ‘Eρωτας στα Xιόνια», «Υπο την Βασιλικήν Δρύν» και «Το Μυρολόγι της Φώκης» ανατέμνουν με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, που μόνο η ιδιότυπη προσωπικότητά του ήξερε, την ανθρώπινη ψυχή με τους πόθους, τα πάθη, τον έρωτα, την ένδεια, τον αγώνα της ζωής μέσα σ’ένα απόλυτα ταυτισμένο φυσικό περιβάλλον, με δύναμη, θάρρος, εσωτερική δαπάνη, πίστη και συνέπεια.

Οι ήρωες του είναι λουσμένοι με χρυσή ατμόσφαιρα νοσταλγίας κι έτσι έχει στομώσει σ΄αυτούς η τραχύτητα και η σκληράδα της καθημερινής πραγματικότητας. Το έργο του βγαίνει από συνολική σύλληψη ζωής. Η πραγματικότητα των διηγημάτων του λυτρωμένη από το τυχαίο και το επεισοδιακό, υπάρχει πάνω απ΄όλα μέσα του. Παραμένει πάντα ένας κόσμος ολομόναχος και μοναδικός.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Επεξεργασία Ήχου και Εικόνας: Βασίλης Γιαννουλάκης

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Μπιπ - Bar Theater

από 05/10
Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων
Τηλ: 213 0344 074 Email: [email protected] Website: beepkipseli.webnode.gr/

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Προπώληση 10 ευρώ
Πληροφορίες: 213 0344 074
Προπώληση: Κρατήσεις στο viva.gr και στο τηλέφωνο: 2130344074

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 18:00
Κ

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο σκηνοθέτης Νίκος Γεωργάκης και η βοηθός του Στέλλα Παναγιωτοπούλου στήνουν ένα «ντοκιμαντέρ» για τον Παπαδιαμάντη. Αυτοβιογραφικές πληροφορίες, που δίνουν στίγματα της ζωής του συγγραφέα, συντίθενται με τρία δραματοποιημένα διηγήματα: «Ο Έρωτας στα Xιόνια», «Υπό την Βασιλικήν Δρύν» και «Το Μυρολόγι της Φώκης». Η γεμάτη δύναμη και μοναξιά γλώσσα του Παπαδιαμάντη, η υψηλή αισθητική και τα πλήρη νοημάτων αισθήματα καθηλώνουν τον θεατή. Δύσκολο το έργο να αποδώσεις θεατρικά τα διηγήματα αυτά. Οι ηθοποιοί το υλοποιούν, χωρίς καμία υπερβολή και τίποτε το περίσσιο αλλά λιτά, δωρικά. Οι εικόνες του συγγραφέα τονίζονται με απλά στοιχεία και τη βιντεοπροβολή. Στην απόδοση αυτή το «Υπό την Βασιλικήν Δρύν» αποδεικνύεται το πιο δύσκολο να θεατροποιηθεί. Αντίθετα, η προσπάθεια αυτή επιτυγχάνεται απόλυτα στο «Ο Έρωτας στα Xιόνια» και φθάνει στο απόγειο στο «Μυρολόγι της Φώκης». Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα στους ηθοποιούς Στέργιο Γιαννουλάκη και Χρήστο Τσιλογιάννη για τις υπέροχες ερμηνείες τους.

 2. Η παράσταση είναι πολύ ιδιαίτερη. Είναι μια αναπαράσταση των τριών διηγημάτων του Παπαδιαμάντη από τους ηθοποιούς με μικρή βοήθεια από μια οθόνη. Ο λόγος είναι στην καθαρεύουσα και αυτό λίγο κουράζει και το κάνει δυσνόητο.Απευθύνεται μάλλον σε συγκεκριμένο κοινό και καλό θα 'ταν να κάνει κάποιος μια έρευνα για την παράσταση πριν πάει να την δει.Ίσως εάν, εμπνευσμένοι από τα διηγήματα, σκηνοθετούσανε τρεις ιστορίες για να αποδώσουν τα νοήματα του συγγραφέα να ήταν πιο προσιτό στο ευρύ κοινό. Οι ηθοποιοί παρ' όλα αυτά πολύ καλοί και ο χώρος εάν και μικρός, είναι ζεστός με πρόσχαρος ανθρώπους.

 3. Ευχαριστώ πολύ θεατρομάνια για την πρόσκληση!! Μια υπέροχη παράσταση, άκρως ατμοσφαιρική!! Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί μας μετέφεραν με συνέπεια και μυσταγωγία το πνεύμα της εποχής!! Όσο για την γλώσσα στα κείμενα του Παπαδιαμάντη τι να πει κανείς γι αυτόν τον πλούτο!!

 4. Πολύ καλή, ζωντανή παράσταση βασισμένη σε τρία ηθογραφικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη...Οι συντελεστές κατάφεραν να μεταφέρουν νοερά τον θεατή στην αντίστοιχη εποχή προβάλλοντας τα συναισθήματα της μοναξιάς, της παροδικής ευτυχίας και τη σημασία της μοίρας. Διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή ο σκηνοθέτης πέτυχε τη σύντομη αναδρομή στο παρελθόν με αφηγηματική δράση. Ιδίως με το τελευταίο διήγημα ανάμεσα σε δύο μοιρολόγια ο χώρος εισβάλλει στη λογική της ορατής δράσης και παράγει νοήματα με λεκτικούς και μη λεκτικούς τρόπους. Ο μεστός λόγος του συγγραφέα με το γλωσσικό ιδίωμα συντελεί στην ανάλογη ατμόσφαιρα, στο συμβολισμό των νοημάτων ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό! Ευχαριστούμε τη Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις!

 5. Ατμοσφαιρική , υπέροχη παράσταση!
  Εξαιρετικές ερμηνείες και σκηνοθεσία.
  Τρία θαυμάσια ποιητικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη επί σκηνής.
  Θερμότατα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
  Συστήνεται στους λάτρεις της λογοτεχνίας.

 6. Εξαιρετική παράσταση. Η διαχρονική μαγεία του λόγου του Παπαδιαμάντη ζωντανή μπροστά μας, μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των τριών ηθοποιών. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 7. Πολύ ωραία παράσταση, ατμοσφαιρική, λιτή και με τον μεστό λόγο του Παπαδιαμάντη. Ένα μεγάλο μπράβο στον Γεωργάκη και στους ηθοποιούς για το έργο τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο site theatromania για την πρόσκληση.

 8. ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΔΥΣΚΟΛΗ....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ...ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ...ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟΝ ΑΦΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ Κ ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΆΠΠΑ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΡΙΑ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΝΟΕΡΑ...ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΗ Κ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ.ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ.ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ Κ ΓΕΜΑΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΧΡΟΙΑ..!!.. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ..
  . ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΝΟΗΜΑΤΑ ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!ΩΡΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Κ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΖΕΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ