Τρικυμία

Αρχείο Παίχτηκε από 15/09/2020 έως 16/09/2020
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Δημήτρης Περετζής
Σκηνοθέτης: Μαρία Περετζή
Κοστούμια: Μαρία Περετζή/ Ιουλία Βεντίκου/ Άννα Κυπραίου/ Μαρία Συμεωνίδου/ Βίκη Tσέλιου/ Αθηνά Παπαφώτη/ Χρυσούλα Μπέτσα/ Μαρία Τσούγκα/ Ιρις Μπαγλανέα/ Πάτυ Παπαγεωργίου/ Γιάννης Αγγέλης/ Πόπη Αστέρη/ Δέσποινα Λόγια/ Μαρία Λογια/ Βούλη Φωτιάδου/
Φωτισμοί: Μαρία Περετζή/ Δημήτρης Νέλλας/ Φώτης Τραγανουδάκης 
Μουσική: Τάκης Πατερέλης/ Πία Πιερράκου (φωνητικά) / Γιώργος Ντούνης/ Μαρία Περετζή 
Ερμηνεύουν:

Διανομή
Πρόσπερος Σταμάτης Λόγος
Μιράντα ‘Ιρις Μπαγλανέα
Άριελ Ιουλία Βεντίκου/ Μάνια Μεταξά/ Πάτυ Παπαγεωργίου 
Κάλιμπαν Σταύρος Κάππας
Φερδινάνδος Θωμάς Γκότσης
Γκονζάλος Δημήτρης Μπόζες 
Αλόνζο Δημήτρης Νέλλας
Σεβαστιανός Γιάννης Αγγέλης
Αντώνιος Γιώργος Κωστογιάννης
Αδριανός Χρήστος Βελαώρας
Φραγκίσκος Γιώργος Ντούνης
Τρίνκουλος Άννα Κυπραίου
Στέφανος Αλέξανδρος Μπάτσης
Ίρις Πάτυ Παπαγεωργίου
Δήμητρα Πία Πιερράκου
Ήρα Γεωργία Καρούτσου 
Ξωτικά Εύα Αυλίδου / Χρήστος Βελαώρας / Γεωργία Καρούτσου / Λένα Κοντοπίδου / Άννα Κυπραίου / Αλέξανδρος Μπάτσης / Χρυσούλα Μπέτσα / Αθηνά Παπαφώτη / Μαρίζα Πελεκάνου / Βίκυ Τσέλιου / Αλέξανδρος Τζέκας / Μαρία Τσούγκα

Περιγραφή

Επιστέφουμε στην Πέτρα, μετά από 20 χρόνια, αυτό το καλοκαίρι μέσα σε τρικυμιώδεις καιρούς με….τι άλλο; την ΤΡΙΚΥΜΙΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ!

Περισσότερα

Η περιπέτεια λίγων ανθρώπων μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, με κωμικοτραγικά στοιχεία όμοια με αυτά που ζούμε σήμερα. Το έργο περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Στο κέντρο της στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ό,τι συμβαίνει στη ζωή του.

Μετά από επώδυνες ανατροπές που τον ανάγκασαν να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου, Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του προκαλώντας την Τρικυμία. Παλεύει ασταμάτητα με τους δαίμονές του. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα, όπως και σήμερα.

Η Μαρία Περετζή και η ομάδα ΡΟΔΑ αναζητούν και εξερευνούν την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα της ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ μέσα από το χορό και τη μουσική, συνδυάζοντας μια διαλογιστική προσέγγιση με την δυναμικότητα και την ένταση του Θεάτρου. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά από τους Τάκη ΠατερέληΠία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη, με την επιμέλεια της Μαρίας Περετζή.

Στο θέατρο Πέτρας και στις παραστάσεις και πρόβες της ομάδας ΡΟΔΑ τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Μένουμε ασφαλείς και το καλοκαίρι.

Χορικά: Μαρία Περετζή
Ηχητικά: Δημήτρης Δημητριάδης
Μακιγιάζ: Πάτυ Παπαγεωργίου/ Ιουλία Βεντίκου

Φωτογραφίες

Βίντεο