Τσέχωφ για 2, πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια…

Αρχείο Παίχτηκε από 04/03/2016 έως 24/04/2016
στο Μικρό Γκλόρια
Κείμενο: Άντον Τσέχωφ
Διασκευή: Δημήτρης Μαύρος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μαύρος
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μαύρος, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξανδρος Καλπακίδης

Περιγραφή

Ο Δημήτρης Μαύρος, η Κωνσταντίνα Κλαψινού κι ο Αλέξανδρος Καλπακίδης μπλέκουν σ΄ ένα παιχνίδι κωμικών παρεξηγήσεων και ανατροπών κι αφήνουν τον Άντον Τσέχωφ να δώσει τις λύσεις.

Περισσότερα

Τα δύο κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ , «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα», παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση.

Ένας υποχόνδριος άνδρας, ο Ιβάν Λομώφ, καταφθάνει στο σπίτι των Στεπάνοβιτς να ζητήσει το χέρι της νέας και όμορφης Νατάλυα. Η μία παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη και μπλέκει τους ήρωες σ΄ένα γαϊτανάκι κωμικών αντιπαραθέσεων.

Ένα λιβάδι κι ένας σκύλος μπορούν να καταστρέψουν μια πρόταση γάμου; Στην αιώνια διαμάχη των δύο φύλλων ποιός θα κερδίσει; Ο έρωτας ή το συμφέρον; Θα καταφέρει τελικά το ζευγάρι να πιεί σαμπάνια απ΄ το ίδιο ποτήρι;

Κι όταν στο σπίτι μιας χήρας, εισβάλλει ένας άξεστος τύπος και ζητάει πίσω τα δανεικά , εκείνη τι πρέπει να κάνει; Να επιστρέψει τα χρήματα ή να του δώσει την καρδιά της; Να μονομαχήσει μαζί του ή να αφεθεί στα στιβαρά του μπράτσα ; Συνεχόμενες ανατροπές θα μπλέξουν και τους δύο στα δίχτυα του έρωτα κάτω από το βλέμμα του πιστού υπηρέτη.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Δημήτρης Μαύρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Γκουτζαμάνης
Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη
Κοστούμια: Ήρα Λιμνιωτάκη - Κατερίνα Ζουράρη
Πρωτότυπη Μουσική: Arva – Kim
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τσόγκας
Οπτική Επικοινωνία: Χριστίνα Κούλη

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα την παράσταση την προηγούμενη Κυριακή. Μια πολύ καλή διασκευή κλασικού θεατρικού ρεπερτορίου με πολύ καλές ερμηνείες και από τους 3 ηθοποιούς! Επίσης από τις λίγες φορές που η παράσταση ξεκίνησε ακριβώς την αναγραφόμενη ώρα έναρξης. Ευχαριστώ τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση!

  2. Ευχαριστώ την Θεατρομανια για την πρόσκληση για μία ωραία κωμωδία με πολύ γέλιο που μας προσφέρουν τα 2 μονοπρακτα του Τσεχωφ. Ωραία σκηνοθεσία με προσεγμένες ερμηνείες από τρεις εξαιρετικους ηθοποιούς ένας εκ των οποίων είναι και ο σκηνοθέτης,το γέλιο βγαίνει αβίαστα και μου άρεσε και η διαδικασία της αλλαγής κοστουμιων και σκηνικού από την μία πράξη στην άλλη όπου γίνονται μπροστά στο κοινό. Είναι μια παράσταση που σίγουρα σου μένει και όταν φύγεις από το θέατρο. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!

  3. Την Κυριακή 27/3 παρακολούθησα την παράσταση Τσέχωφ για 2 στο Μικρό Γκλόρια. Μια πολύ έξυπνη σκηνοθεσία του Δ. Μαύρου πάντρεψε τα δύο διηγήματα του Τσέχωφ και μας χάρισε 70΄θεατρικής απόλαυσης. Άμεσοι , επικοινωνιακοί και ταλαντούχοι και οι τρεις ηθοποιοί υπηρέτησαν με ενθουσιασμό το κείμενο του Τσέχωφ. Ευχαριστώ Θεατρομάνια!

  4. Μια παράσταση που πραγματικά ευχαριστήθηκα. Ευχάριστη έκπληξη η προσέγγιση των δύο έργων του Τσέχωφ από τον κ. Μαύρο, ενώ οι τρεις ηθοποιοί ήταν φανερό εξ αρχής πως απολάμβαναν τη συγκεκριμένη δουλειά. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για να γελάσετε έξυπνα με δυο κλασσικά έργα. Ευχαριστούμε!