Βέρα

Αρχείο Παίχτηκε από 16/11/2015 έως
στο Από Μηχανής
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Δημήτρη Κεχαΐδη
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Κάππας
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Κάππας (Μήτσος), Κανέλλης Γιώργος (Προκόπης), Μαρσέλος Δημήτρης (Κώστας).

Περιγραφή

Η Βέρα αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του Δημήτρη Κεχαίδη.

Περισσότερα

Έρωτας, φιλία, εμμονή, συμβιβασμός.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 στο υπόγειο του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ μαζί με το Τάβλι σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Τρεις αδερφικοί φίλοι, που πολέμησαν μαζί στη Μικρασία συναντιούνται, όπως συνηθίζουν τα βράδια στο σπίτι - παλαιοβιβλιοπωλείο του Προκόπη.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Με μεγάλη μου χαρά για δεύτερη συνεχή χρονιά παίζω και σκηνοθετώ έργο του Δημήτρη Κεχαίδη. Τα έργα αυτού του σπουδαίου συγγραφέα προβάλουν μια εποχή βαθιά ριζωμένη μέσα μου, που πρόλαβα στο φεύγα της και που διαμόρφωσε ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα μου, με τις αυλές και τα γιασεμιά, τα τζουκ-μποξ, τις χτένες στην κωλότσεπη, την αρπαχτή, τη μαγκιά, την μεγάλη ευαισθησία, αλλά και τη σκληρότητα ανθρώπων, που βγήκαν από πολέμους και ξεριζωμούς, όπου πρωταρχικό ζητούμενο ήταν η επιβίωση.

Ο Προκόπης, ο Μήτσος  και ο Κώστας της Βέρας είναι οι παππούδες μου, που πολέμησαν μέχρι τον Σαγγάριο. Ίσως αυτός να είναι τελικά και ο λόγος, που ο Κεχαΐδη παραμένει επίκαιρος. Ρίχνοντας “ξεκάθαρες” ματιές στο παρελθόν μπορούμε ίσως, να επαναπροσδιοριστούμε στο μέλλον.

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κάππας
Σκηνικά - Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε
Φωτισμοί: Έλενα Σιώκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Βαγγη
Μακιγιάζ: Όλγα Χαμαμτζη