Βερενίκη

Αρχείο Παίχτηκε από 24/07/2015 έως 25/07/2015
στο Πειραιώς 260
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Jean Racine
Σκηνοθέτης: Θέμελης Γλυνάτσης
Ερμηνεύουν: Μαρία Ναυπλιώτου ,Νέστορας Κοψιδάς,Ιερώνυμος Καλετσάνος,Αλεξάνδρα Ντεληθέου ,Σωτήρης Τσακομίδης,Θανάσης Δόβρης ,Κλήμης Εμπέογλου

Περιγραφή

Η «μεγαλειώδης θλίψη», αιτία ευχαρίστησης για τον θεατή του Ρακίνα, βρίσκεται συμπυκνωμένη στην πλέον λιτή τραγωδία του, τη Βερενίκη (1670), που ανατέμνει το αδύνατο του έρωτα. Όταν ο Τίτος έρχεται στη Ρώμη, για να αναλάβει την εξουσία, τον συνοδεύει η Βερενίκη, βασίλισσα της Παλαιστίνης, με την προοπτική του γάμου τους, μετά από μακρόχρονο έρωτα. Η […]

Περισσότερα

Η «μεγαλειώδης θλίψη», αιτία ευχαρίστησης για τον θεατή του Ρακίνα, βρίσκεται συμπυκνωμένη στην πλέον λιτή τραγωδία του, τη Βερενίκη (1670), που ανατέμνει το αδύνατο του έρωτα.

Όταν ο Τίτος έρχεται στη Ρώμη, για να αναλάβει την εξουσία, τον συνοδεύει η Βερενίκη, βασίλισσα της Παλαιστίνης, με την προοπτική του γάμου τους, μετά από μακρόχρονο έρωτα. Η Σύγκλητος αντιτίθεται. Οι ελπίδες του ερωτευμένου με τη Βερενίκη βασιλιά Αντίοχου αναπτερώνονται.

Τραγωδία δωματίου, ψιθύρων και ανεκπλήρωτων παθών, δομείται σε δεκαπεντασύλλαβο από τον Στρατή Πασχάλη και ενορχηστρώνεται από τον συστηματικό εκσκαφέα του ρυθμού των λέξεων και των σιωπών, αιρετικό στη σκηνική εικόνα Θέμελη Γλυνάτση.

 

Μετάφραση
Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία
Θέμελης Γλυνάτσης
Βοηθός σκηνοθέτη
Αναστασία Κότσαλη
Σκηνικά
Αδριανός Ζαχαριάς
Κοστούμια
Ελευθερία Αράπογλου
Φωτισμοί
Στέλλα Κάλτσου
Μουσική
Silent Move
Ηχοληψία
Γιώργος Κατσιάνος
Ερμηνεύουν
Bérénice: Μαρία Ναυπλιώτου
Titus: Νέστορας Κοψιδάς
Antiochus: Ιερώνυμος Καλετσάνος
Phénice: Αλεξάνδρα Ντεληθέου
Αrsace: Σωτήρης Τσακομίδης
Paulin: Θανάσης Δόβρης
Rutile: Κλήμης Εμπέογλου

Συμμετέχουν η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής