Ζαπατίστας- Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα

Αρχείο Παίχτηκε από 08/10/2021 έως 01/11/2021
στο Εμπρός
Διάρκεια: 70'
Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη
Σκηνοθέτης: Δανάη Λιοδάκη
Σκηνογραφία: Νικόλας Κανάβαρης
Μουσική σύνθεση: Παύλος Κατσιβέλης
Κίνηση: Στάλη Συμεών
Ερμηνεύουν: Μαριέλα Δουμπού, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Σωτήρης Χατζηαγόρου

Περιγραφή

Η ομάδα b.p.m. theater group και συντελεστές της παράστασης «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», συνεχίζουν να εμπνέονται από τα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα της πραγματικότητας και δημιουργούν μια παράσταση ανάμεσα στη μυθοπλασία και το θέατρο ντοκουμέντο, με έμπνευση την ιδέα της άφιξης των Ζαπατίστας στην Ευρώπη και την συνάντηση αυτών των δύο πολιτισμών.

Περισσότερα

20Οι Ζαπατίστας, ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών που το 1994 ζήτησε ελευθερία και ανεξαρτησία από το κράτος του Μεξικό, ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 2020, την απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση έχει ως αφετηρία τον ίδιο τον λόγο των Ζαπατίστας. Ο λόγος αυτός, πότε ως διακήρυξη, πότε ως μήνυμα, πότε ως συμβολική πράξη και πότε ως μύθος φτάνει στους θεατές και τους κάνει κοινωνούς της εικόνας για την ζωή και την ελευθερία των ιθαγενών λαών του Μεξικό. Μία εικόνα ίσως μακρινή από την δική μας, αλλά αξιοθαύμαστη, γεμάτη θάρρος, αλλά και στοργή και αγάπη και μοναδικό χιούμορ.

Οι Ζαπατίστας, μας καλούν να επαναδιαπραγματευτούμε έννοιες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία και κόντρα στην κοινωνική απελπισία και απομόνωση της περιόδου, να ξαναμαγευτούμε. Ας το κάνουμε!

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Φρακτοπούλου

Φωτογραφίες αφίσας: Νίκος Κατσαρός

Φωτογραφίες προώθησης: Τζένη Αναγνωστοπούλου

Επεξεργασία αφίσας/trailer: Αντώνης Χρήστου | Νάνσυ Νικολοπούλου

Επεξεργασία video: Δημήτρης Τσιλιφώνης

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Από την ομάδα: b.p.m. theater group

https://www.facebook.com/events/876050833334869

Φωτογραφίες

Βίντεο