Κριτική για τη παράσταση "Καληνύχτα μέρα"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη Μαργαρίτα Λιγνού.

Η απόφαση του γονιού να παρακολουθήσει μαζί με το παιδί του μια θεατρική παράσταση, ιδανικά φτιαγμένη για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, δεν είναι και η πιο εύκολη. Και ο λόγος; 
Δεν μπορεί να γνωρίζει πως ακριβώς θα εκλάβει το παιδί αυτό το είδος θεάτρου, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερη πλοκή και σκηνικά, αλλά περιβάλλεται από ερεθίσματα της καθημερινότητας, με τόσο απλοϊκό τρόπο, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση, με σεβασμό προς τους ηθοποιούς και τους άλλους λιλιπούτειους θεατές.


Παίρνοντας λοιπόν την απόφαση, παρακολουθήσαμε τη παράσταση «Καληνύχτα μέρα» από την ομάδα Artika στο Studio Μαυρομιχάλη. Πλημμυρισμένη από ποιητικά στοιχεία, που προσεγγίζουν την καθημερινότητα, μ’ έναν τρόπο ευαίσθητο και τρυφερό, αγγίζοντας τους μικρούς θεατές και καθηλώνοντάς τους μ’ έναν μοναδικό τρόπο , ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον τους αμείωτο μέχρι την ολοκλήρωση της.


Οι ηθοποιοί επικοινωνούν με τα παιδιά μ’ ένα νεύμα, μ’ ένα κοίταγμα ή μια κίνηση και παράλληλα συνοδεύουν την υπέροχη μουσική που ακούγεται με τις μελωδικές φωνές τους. Η παράσταση εξελίσσεται σε «όνειρο» μέσα στο οποίο αρχικά γίνεσαι θεατής και στο τέλος συμμετέχεις και εσύ σε αυτό μαζί με το παιδί.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ευφάνταστη δουλειά και τα υπέροχα 40 λεπτά που χάρισαν στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. παρακολουθησαμε την παρασταση ο φιλαργυρος του μολιερου και μας αρεσαν παρα πολυ οι ερμηνειες των ηθοποιων φοβερος οφιλαργυρος απαιχτος ο ζακ καταπληκτικη η ιγγλεση περασαμε πολυ ομορφα ευχαριστουμε θεατρομανια