Καληνύχτα μέρα

Αρχείο Παίχτηκε από 26/09/2015 έως 24/04/2016
στο Studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια: 40΄+ 10΄δραστηριότητα με τα παιδιά
Συγγραφέας: Oμάδα Αrtika
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Αλεξάκη/Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Ερμηνεύουν: Ρεβέκκα Γκόγκου, Αφροδίτη Μητσοπούλου.

Περιγραφή

«Μία θεατρική παράσταση για παιδιά βρεφικής - νηπιακής ηλικίας που θα τα ταξιδέψει στην ποιητική πλευρά της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Η ομάδα Αrtika (www.artika.co) μετά την συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ και την επιτυχία των παραστάσεων «Η δική μου ομπρέλα» και «Θαυμαστός καινούριος κόσμος», συνεχίζει τις παραστάσεις αποκλειστικά  για βρεφική-νηπιακή ηλικία, πιστεύοντας πως δεν είναι ποτέ νωρίς για να γίνεις θεατής και παρουσιάζει για 3η χρονιά την παράσταση: «Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών.

"Σσσσςςςς, κοιμήσου" λέει ο ένας στον άλλο και σκεπάζονται με ένα μεγάλο πάπλωμα, που είναι απλωμένο σε όλη την σκηνή. Αλλά οι δύο ηθοποιοί δε θέλουν να κοιμηθούν, θέλουν να παίξουν και να μοιραστούν τα όσα θαυμαστά συνάντησαν μέσα στη μέρα τους».

Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρια Μπαχά
Μουσική: Βασίλης Καζής
Φωτισμοι: Γιάννης Αγιαννίτης

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ τρυφερή παράσταση με ερεθίσματα που εντάσσονται στην καθημερινότητα των παιδιών. Διαδραστική, με συμμετοχή των παιδιών στο πολύ όμορφο τραγούδι της παράστασης. Η κόρη μου ενθουσιάστηκε! Ευχαριστούμε πολύ θεατρομάνια!!

 2. Σκεφτόμασταν από καιρό να πάμε τον 3,5 ετών γιο μας στο θέατρο, αλλά διστάζαμε μήπως έιναι νωρίς, μήπως δεν συγκεντρωθεί, τρομάξει ή βαρεθεί και θέλει να φύγει. Η ευκαιρία δόθηκε μέσα από την πρόσκληση του θεατρομάνια. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή επιλογή ειδικά για πρώτη φορά στο θέατρο. Το περιβάλλον πολύ ζεστό, πολύ καθησυχαστικό για τα παιδάκια και η παράσταση διασκεδαστική. Νομίζω ότι πιο χρήσιμο είναι να μεταφέρω την κριτική του παιδιού: "Είναι πολύ ωραίο, πολύ αστείο. Να ξανάρθουμε!".

 3. Από τη Μαργαρίτα Λιγνού.

  Η απόφαση του γονιού να παρακολουθήσει μαζί με το παιδί του μια θεατρική παράσταση, ιδανικά φτιαγμένη για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, δεν είναι και η πιο εύκολη. Και ο λόγος;
  Δεν μπορεί να γνωρίζει πως ακριβώς θα εκλάβει το παιδί αυτό το είδος θεάτρου, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερη πλοκή και σκηνικά, αλλά περιβάλλεται από ερεθίσματα της καθημερινότητας, με τόσο απλοϊκό τρόπο, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση, με σεβασμό προς τους ηθοποιούς και τους άλλους λιλιπούτειους θεατές.

  Παίρνοντας λοιπόν την απόφαση, παρακολουθήσαμε τη παράσταση «Καληνύχτα μέρα» από την ομάδα Artika στο Studio Μαυρομιχάλη. Πλημμυρισμένη από ποιητικά στοιχεία, που προσεγγίζουν την καθημερινότητα, μ’ έναν τρόπο ευαίσθητο και τρυφερό, αγγίζοντας τους μικρούς θεατές και καθηλώνοντάς τους μ’ έναν μοναδικό τρόπο , ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον τους αμείωτο μέχρι την ολοκλήρωση της.

  Οι ηθοποιοί επικοινωνούν με τα παιδιά μ’ ένα νεύμα, μ’ ένα κοίταγμα ή μια κίνηση και παράλληλα συνοδεύουν την υπέροχη μουσική που ακούγεται με τις μελωδικές φωνές τους. Η παράσταση εξελίσσεται σε «όνειρο» μέσα στο οποίο αρχικά γίνεσαι θεατής και στο τέλος συμμετέχεις και εσύ σε αυτό μαζί με το παιδί.

  Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ευφάνταστη δουλειά και τα υπέροχα 40 λεπτά που χάρισαν στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές.