Κριτική για την παράσταση "Κοίτα"

Από τη Μαργαρίτα Λιγνού

Το θέατρο σε αναζωογονεί, σε τονώνει, σου δίνει λύσεις σε προβληματισμούς, που την σήμερον ημέρα ουκ ολίγους έχουμε και αναρωτιόμουν έχει ηλικία; Ε λοιπόν σήμερα το διαπίστωσα για ακόμα μια φορά, παρακολουθώντας την παράσταση "Κοίτα" στο θέατρο Πόρτα, που πρωτοπορεί σε αυτού του είδους παραστάσεις και πιο συγκεκριμένα στο βρεφικό θέατρο, που απευθύνεται σε λιλιπούτειους θεατές από 8 μηνών έως 4 ετών.

kita2

Πραγματικά δε μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που καταφέρνει να προσεγγίσει τους μικρούς θεατές, με τόσο γλυκό τρόπο... όσο το άγγιγμα της μανούλας. Το βρεφικό θέατρο οφείλει να είναι ευρηματικό, έξυπνο και ευφάνταστο, για να εξάπτει την περιέργεια των μεγάλων και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών! Και αυτό συμβαίνει με το παραπάνω στη παράσταση!

Μέσα από τη μουσική επένδυση της παράστασης και το μοναδικό υποκριτικό ταλέντο της Κατερίνας Καραδήμα καταφέραμε να χαλαρώσουμε, αλλά και συνάμα να μάθουμε τις καθημερινές συνήθειες ενός μωρού με τόσο απλό και κατανοητό τρόπο, που έμοιαζε με παιχνίδι. Η σκηνή πλημμύρισε χρώματα, ήχους, αρμονία και χαμόγελο από το ολόφωτο πρόσωπο της ηθοποιού.

koita_images_2016-17_koita_thumb_medium320_0

Περάσαμε υπέροχα αυτά τα τριανταπέντε λεπτά και καταφέραμε να δούμε το ουράνιο τόξο μέσα στον χώρο του θεάτρου. Αν έχετε περισσότερες απορίες δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από να το βάλετε στο προγραμματισμό σας αυτή τη παράσταση, παρέα με τα μικρά σας θαύματα!!!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΘεατρικό εργαστήρι "ΠΥΞΙΔΑ" - Έναρξη χειμερινών μαθημάτων
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Το Κιβώτιο"