Echo Collective Live

Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Echo Collective

Περιγραφή

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Echo Collective, ένα μουσικό σύνολο από το Βέλγιο, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Jóhann Jóhannsson. Οι Echo Collective ερμηνεύουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο το έργο του Jóhannsson 12 Conversations with Thilo Heinzmann, ένα μουσικό ταξίδι με βαθύ προσωπικό νόημα για κάθε ακροατή.

Περισσότερα

12 Conversations with Thilo Heinzmann

 μια συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Jóhann Jóhannsson

 Οι Echo Collective είναι ένα πολυδιάστατο μουσικό σχήμα με ιδρυτικά μέλη τους Neil Leiter και Margaret Hermant. Με όχημα την κλασική τους παιδεία, αναζητούν συνεχώς μουσικές προκλήσεις και απαιτητικά έργα, βάζοντας πάντα τη δική τους σφραγίδα. Κάθε τους κομμάτι, κάθε τους ερμηνεία, αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο με μια τελείως προσωπική, ξεχωριστή φωνή. Μία τέτοια πρόκληση είναι και το έργο 12 Conversations with Thilo Heinzmann του Jóhann Jóhannsson, ένα κουαρτέτο εγχόρδων σε 12 μέρη, που θα παρουσιάσουν στο ΚΠΙΣΝ, σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το έργο προέκυψε μέσα από ένα μακρύ και απροσδόκητο ταξίδι που ξεκίνησε από ένα ερώτημα του Βρετανού Richard Thomas: άραγε η δημιουργική διαδικασία είναι ίδια, στην ουσία της, για τον συνθέτη που γράφει μουσική και για τον εικαστικό που ζωγραφίζει έναν πίνακα; Προκειμένου να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, ο Thomas συνέλεξε έργα του Γερμανού ζωγράφου Thilo Heinzmann και στη συνέχεια τον ρώτησε αν υπάρχει κάποιος συνθέτης με τον οποίο θα τον ενδιέφερε να συνεργαστεί. Ο Heinzmann πρότεινε αμέσως τον Jóhann Jóhannsson και έτσι, ως αποτέλεσμα καλλιτεχνικού διαλόγου, προέκυψε ένα κουαρτέτο εγχόρδων σε 12 μέρη: ένα πρωτότυπο project για το οποίο συνεργάστηκαν ένας Ισλανδός συνθέτης, ένας Γερμανός εικαστικός, ένας Βρετανός που λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος και, τέλος, οι Echo Collective. Μετά την πρεμιέρα στο Λονδίνο, στις 16 Απριλίου 2016, ο Jóhannsson αποφάσισε να αναθεωρήσει το έργο και προσκάλεσε τους Echo Collective να δουλέψουν μαζί του εκ νέου στην επεξεργασία της σύνθεσης. Οι Echo Collective και ο Jóhannsson ανέπτυξαν βαθιά αμοιβαία μουσική κατανόηση και ένα κοινό όραμα. Όταν ο συνθέτης έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2018, οι Echo Collective άρχισαν να πειραματίζονται ξανά με το έργο μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι ήταν ήδη ολοκληρωμένο. «Την πρώτη φορά που τους άκουσα να το ερμηνεύουν», ανακαλεί ο Thomas, «ήταν λες και ο Jóhann καθόταν πλάι μου.»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Νοέμβριο είναι:
  • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:
    • Δευτέρα - Πέμπτη: 06.00-22.00
    • Παρασκευή - Κυριακή: 06.00-00.00
  • Φάρος: καθημερινά 06.00-00.00
  • Υποδοχή ΚΠΙΣΝ: καθημερινά 08.00-22.00
  • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 08.30-22.00
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το νεότευκτο δ / Delta Restaurant στο επίπεδο 5Α στο κτίριο της ΕΛΣ.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Φωτογραφίες