Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας

Διάρκεια: 75'
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Διασκευή: Τζόυς Εΰείδη
Σκηνοθέτης: Τζόυς Εΰείδη
Ερμηνεύουν: Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Μαρία Θωμά, Μαρία Καρακίτσου, Μανώλης Κλωνάρης

Περιγραφή

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και της εταιρίας "Μέθεξις", συνεχίζοντας με συνέπεια την πορεία στο ποιοτικό παιδικό θέατρο, θα παρουσιάσει φέτος στο θέατρο Ζίνα, το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε μια ολοκαίνουρια διασκευή και σκηνοθεσία της Τζόυς Ευείδη, με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα στη μουσική και με επικεφαλής της διανομής, δημοφιλείς ηθοποιούς από το θέατρο και την τηλεόραση.

Περισσότερα

Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της αγαπημένης σε όλους μας, Τζόυς Ευείδη. Ένας πρίγκιπας και ένα χελιδόνι. Ο πρίγκιπας στέκεται σε ένα βάθρο σε μια πλατεία και όλοι τον καμαρώνουν γιατί είναι σκεπασμένος με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Είναι ο «ευτυχισμένος πρίγκιπας» λένε όλοι, αλλά είναι πράγματι έτσι; Πόσο μπορεί να συνδεθεί ένα χρυσό άγαλμα με ένα χελιδόνι που ετοιμάζεται να πετάξει στην Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει; Τι μπορεί να συνδυάσει δύο τελείως ανόμοια πλάσματα; Τι ρόλο παίζει ο περίγυρος μια απελπισμένης, φτωχής και δίχως όνειρα πόλης; Το παραμύθι αυτό είναι ένα ύμνος στη ζωή, στη φιλία και στη φιλανθρωπία.. Άλλωστε «το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο.. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν», όπως είπε ο Oscar Wilde.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή Σκηνοθεσία: Τζόυς Εΰείδη
Μουσική: Μαρία Ρεμπούτσικα
Χορογραφίες: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα
Σκηνικά:
Χρήστος Καπνίσης
Φωτισμοί: 
Ρίζος Τσιγάρης
Γραφιστικός σχεδιασμός: 
Αντώνης Λαμπρόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: 
Τριπόδης Χρήστος        

Παραστάσεις για σχολεία στις 10:30 με τιμή εισιτηρίου στα 5 ευρώ