Αφίξεις - Αναχωρήσεις: Σταθμόs 3

Αρχείο Παίχτηκε από 03/12/2015 έως 15/01/2016
στο Bios
Συγγραφέας: Ομάδα PartSuspended
Σκηνοθέτης: Χάρη Μαρίνη
Ερμηνεύουν: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Ειρήνη Γλαμπεδάκη, Αφροδίτη Μητσοπούλου, Υρώ Μιχαλακάκου, Ράνια Μπριλάκη, Ευγενία Χερουβείμ

Περιγραφή

Κάθε μετακίνηση σηματοδοτεί μια αλλαγή, η οποία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους (από ένα ταξίδι αναψυχής, μέχρι τον αναγκαστικό ξεριζωμό από την πατρίδα). Γι’ αυτό και τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει, ποικίλλουν (ενθουσιασμός, χαρά, προσμονή, επιθυμία, φόβος, αγωνία).

Περισσότερα

Μετα-κίνηση συζήτηση μετά την παράσταση
ομάδα PartSuspended

Η συζήτηση επιδιώκει να αναδείξει αιτίες αναχωρήσεων, αλλά και τι επακολουθεί μετά από μια άφιξη. Έτσι η συζήτηση θα περιλαμβάνει θέματα, όπως τη μετακίνηση των νέων στο εξωτερικό, η μετακίνηση λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή ανεύρεσης εργασίας, το προσφυγικό, η αναζήτηση νέων εμπειριών και προκλήσεων. Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό το οποίο μπορεί να παρέμβει με σκέψεις, ιδέες και προτάσεις.

Αυτή τη φορά, η παράσταση «Αφίξεις-Αναχωρήσεις: Σταθμόs 3» («Arrivals-Departures: Station 3») φτάνει στον 3ο Σταθμό της, εξερευνώντας το νόημα τής «αναχώρησης» από έναν τόπο, μια ιδέα, ένα όνειρο και της «άφιξης» σε μια νέα κατάσταση, συνθήκη, τοποθεσία.

Η παράσταση μέσω της σωματικής έκφρασης των κειμένων, του ηχητικού περιβάλλοντος και των βίντεο δημιουργεί μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό, που ως συνεπιβάτης- ανακαλεί δικές του μνήμες. Ταυτόχρονα, συνθέτει ένα ψηφιδωτό αφηγήσεων που αποτυπώνουν τις χιουμοριστικές, αλλά και τις σκοτεινές πλευρές των «αφίξεων» και «αναχωρήσεων».

Εξάλλου, ολόκληρη η ζωή μας δεν είναι τίποτα άλλο από «αφίξεις» και «αναχωρήσεις» και η ομάδα PartSuspended μάς περιμένει στον 3ο  Σταθμό της για να μας το θυμίσει.

Σκηνικά & Κουστούμια: Ελένη Νταγάκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης
Video editing: Χρήστος Ραχιώτης
Φωτογραφία: Δημήτρης Ζαραφωνίτης, Βαγγέλης Νικολακόπουλος

 

Προφίλ ομάδας PartSuspended

Η PartSuspended (www.partsuspended.com) είναι μία πολυτομεακή ομάδα καθοδηγούμενη από τη Χάρη Μαρίνη που ασχολείται με θέματα που προκύπτουν από το σύγχρονο τρόπο ζωής μέσω του επινοητικού θεάτρου, της επιτέλεσης και site-specific performance. Η ομάδα PartSuspended βρίσκει πρωτοποριακούς τρόπους με τους οποίους επανεξετάζει τα συμβατικά αφηγηματικά μέσα. Μέσα από τη δουλειά της αναζητά διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο χώρος λειτουργεί συμπληρωματικά, επηρεάζοντας έτσι την εμπειρία του κοινού.  Από την ίδρυσή της το 2006 έως σήμερα, η ομάδα έχει δείξει τη δουλειά της σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ στην Αθήνα, στο Λονδίνο, Μάντσεστερ και Μπρίστολ, όπως Camden People’s Theatre (ScenePool Festival, London), Arcola Theatre (Create09 Festival, London), Southwark Playhouse (London), Emergency 2013 (Z Arts, Manchester), Siobhan Davies Dance Studio, ]performance space[, ZealousX (Bargehouse, Oxo Tower Wharf), OPEN 2013 (Peckham Space, London), Τρένο στο Ρούφ, Επί Κολωνώ, Βρυσάκι (Athens Fringe Live), Invention Theatre Festival (London), DVM Theatre (Matthew’s Yard, London), NoGrayInMyDay Gallery (London), QMUL, RHUL, You & Your Work (Cube Microplex, Bristol). Η ομάδα PartSuspended έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με καλλιτέχνες από πολλούς διαφορετικούς χώρους όπως ηθοποιούς, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, φωτογράφους και συγγραφείς.

Βίντεο