Αυτοκράτωρ Ανδριανός

Αρχείο Παίχτηκε από 21/10/2019 έως 12/04/2020
στο Αλκμήνη

3ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 70’ χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Χρήστος Λιακόπουλος
Σκηνοθέτης: Χρήστος Λιακόπουλος, Αναστασία Μαρκουτσά
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Φωτισμοί: Χρήστος Λιακόπουλος , Αναστασία Μαρκουτσά
Μουσική: Χρήστος Λιακόπουλος (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Χρήστος Λιακόπουλος

Περιγραφή

Ο Χρήστος Λιακόπουλος παραθέτει έναν μονόλογο, που αφορά στη ζωή του αυτοκράτορα Αδριανού. Ο φιλέλληνας αυτοκράτορας έφτασε το φθινόπωρο του 124, στην Ελλάδα, για τη συμμετοχή του στα Ελευσίνια Μυστήρια. Μέχρι τον Μάρτιο του 125, ο Αδριανός είχε φθάσει στην Αθήνα, όπου και πρωτοστάτησε στα Διονύσια.

Περισσότερα

Ισχύς μου η Αγάπη του Λαού
Φρειδερίκος Ζ'

Έχει μείνει στην ιστορία ως ο τρίτος από τους «πέντε καλούς αυτοκράτορες» της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ήταν το πρόσωπο που συνέδεσε τον ελληνικό πολιτισμό με τον ρωμαϊκό και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον λαό του. Στον μονόλογο, επιτυγχάνεται ένας ακριβής συγκερασμός ιστορικών και μη ιστορικών στοιχείων.

Και το αποτέλεσμα δικαιώνει την πρόθεση του συγγραφέα.

Στο προσκήνιο, ένας αυτοκράτορας, που πρωτίστως είναι άνθρωπος, με φόβους, επιθυμίες, ανάγκες κι όνειρα. Κοινό όνειρο όλων, η αποδοχή της αγάπης και το αντίστροφο. Ακόμη κι αν βλέπεις τον κόσμο από έναν λαμπρό θρόνο.

Θρόνος-Στεφάνι: Γιωργος Ρούσσης
Επεξεργασία ήχου: Σπύρος Αραβοσιτάς
Φωτογραφίες παράστασης : Γιάννης Βότσαρης
Δημιουργία & Επιμέλεια εικαστικών : Τζουλιάνα Νίκα
Κατασκευή Κοστουμιού : Βάνια Αλεξάντροβα

Βίντεο

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία παράσταση και ο ερμηνευτής πολύ καλός.Το μόνο αρνητικό η διπλανή μου που εκλεισε το κινητό της ελάχιστα.Τι να πω είναι να μη σου τύχει.Παρολαυτα πολύ καλή παρασταση.Ευχαριστουμε για τις προσκλήσεις.

  2. Λόγω επεισοδίων χτες απέφυγα να παρουσιαστώ στην παράσταση. Ελπίζω να κερδίσω άλλη φορά. Επιπλέον δεν είχα προσέξει όταν το δήλωσα ότι δεν είναι δωρεάν αλλά 50% έκπτωση 1 εισιτηρίου μόνο-ούτως ή άλλως δικαιούμαι το μισό λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
    Σας ευχαριστώ όπως και να έχει!

  3. ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ,ΜΕ ΛΙΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ....Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ....ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ.....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....

  4. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένας ηθοποιός να αποστηθίσει έναν μονόλογο αλλά ακόμα πιο δύσκολο να κρατήσει το ενδιαφέρον τον θεατών με έναν μονόλογο.Πήγα χτες και παρακολούθησα τον Αυτοκράτορα Ανδριανό.Ομολογώ ότι κατενθουσιάστηκα αλλά και συγκινήθηκα με την ερμηνεία του ηθοποιού Χρήστου Λιακόπουλου στον ρόλο του Αυτοκράτορα Ανδριανού.Θεωρώ ότι ο Χρήστος Λιακόπουλος είχε στοιχεία που τον βοήθησαν πολύ στον ρόλο του όπως το σώμα του,ρωμαλέο αλλά και η φωνή του με τους διάφορους χρωματισμούς της στα κρίσιμα σημεία.Επιπλέον,το κουστούμι του,η μπέρτα,το δαφνοστέφανο αλλά και το δαχτυλίδι που φορούσε στο αριστερό χέρι του ήταν όσα χρειάζονταν για την εμφάνιση του.Οι εναλλαγές στον φωτισμό έδιναν άλλη διάσταση σε κάθε κομμάτι που ερμήνευε ο ηθοποιός.Ακόμη ωραία αποσπάσματα μουσικής.Τέλος,το κείμενο ήταν πολύ όμορφο,που φώτιζε τις πτυχές του Αυτοκράτορα Ανδριανού σε κάθε τομέα της ζωής του,στα παιδικά του χρόνια,την ενήλικη ζωή του,την αγάπη του για την αρχαία Αθήνα,την προσωπική του ζωή.Ιστορικό,πολιτικό,κοινωνικό,προσωπικό,όλα μαζί σε ένα με όμορφη συνοχή,ροή.Έμαθα αρκετά πράγματα που τα αγνοούσα παντελώς.Εκείνο όμως που θα έχω να θυμάμαι και μου έκανε τρομακτική εντύπωση και δεν θα ήθελα να υπερβάλλω είναι πως όλη την ώρα που μιλούσε ο ηθοποιός δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε καμία λέξη που έκφερε ούτε άσκοπη παύση ούτε μπέρδεψε κάποια λέξη.Που σημαίνει πως είχε δουλέψει πολύ σκληρά κι επενδύσει πάρα πολύ στον ρόλο του ώστε να με πείσει για τα λεγόμενα του.Έχω δει κι άλλους μονολόγους αλλά ο συγκεκριμένος με κέρδισε για την αλήθεια,την ποιότητα και την καθαρότητα του,με καμία υπερβολή.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Χρήστο Λιακόπουλο για την όλη του προσπάθεια,την συνιστώ και σίγουρα θα ξαναπήγαινα να την έβλεπα.