Ακούω ήχον κώδωνος

Αρχείο Παίχτηκε από 20/06/2022 έως 21/09/2022
Διάρκεια: 120'
Κείμενο: Σύνθεση κειμένων του Μποστ από τον Θανάση Παπαγεωργίου
Σκηνοθέτης: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνογραφία: Λέα Κούση
Κοστούμια: Μποστ σε επιμέλεια Λέας Κούση
Μουσική: Βασ. Δημητρίου-Διονύσης Τσακνής
Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Ζιόβας, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Νίκα, Αναστασία Κονίδη, Δήμητρα Κόκκορη, Μαριάνα Κιμούλη, Γιλμάζ Χουσμέν, Χρήστος Καρύπης και ο Διονύσης Τσακνής

Σχετικά

50 χρόνια ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ

Με μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστ - θεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα - που έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα γιορτάσει το ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του.

Η Φαύστα, ο Γιάννης, το Ριτσάκι, η Μήδεια, ο Ιάσων, η Καλόγρια, η Μαρία Πενταγιώτισσα, ο Κολόμβος, ο κ. και η κ. Ιατρού, ο πάτερ Αμβρόσιος, ο Πάρις, η Μαριάνθη, συνολικά 20 ήρωες του Μποστ, συναντιόνται στους γάμους του Ριτσακίου με τον Πάρι, αμφότεροι ανευρεθέντες μέσα στην κοιλιά ψαριών! 15 ηθοποιοί και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή, θα παραβρεθούν στον γάμο, ο οποίος όμως θα έχει τραγική κατάληξη από την ξαφνική εμφάνιση του Κολόμβου, «που πήγε κι ανακάλυψε την Αμερική» και καθόρισε το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και από τη γνωστή απόφαση της Μήδειας να σφάξει τα παιδιά της, λόγω της ερωτικής διαγωγής του Ιάσονα.

Η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα γιορτάσουν την επέτειο της Στοάς μαζί με πολλούς από τους βασικούς τους συνεργάτες αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, απαγγέλλοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας τα κείμενα του Μποστ, με μουσικές του αείμνηστου συνεργάτη Βασίλη Δημητρίου, αλλά και με νέα τραγούδια που έγραψε ο Διονύσης Τσακνής, πάντα πάνω σε στίχους του Μποστ.

Διεύθυνση παραγωγής: Έφη Πανουργιά
Εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Κουλούρης
Social Media -Διαφήμιση: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΟΣ

Γραφείο τύπου - Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη, Ευαγγελία Σκρομπόλα

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

 

Παραστάσεις στην Αττική:

20/06 Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη στις 21:00

21/06 Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη στις 21:00

28/06 Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 21:30

30/06 Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης στις 21:30

03/07 Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στις 21:30

04/07 Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης στις 21:30

05/07 Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου στις 21:00

06/07 Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 21:30

07/07 Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 21:30

21/09  Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι Τετάρτη στις 21:30

Εισιτήρια: 20 & 17 ευρώ (ΑμΕΑ, άνεργοι, άνω των 65, φοιτητικά)
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/akouo-ixon-kodonos/


Φωτογραφίες

Βίντεο

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κουδούνι κτύπησε και άρχισε ένα προσκλητήριο των χαρακτήρων του Μπόστ με τα υπέροχα κοστούμια που ο ίδιος είχε επιμεληθεί. Η αλήθεια του κάθε ήρωα τόσο σουρεαλιστική που προκαλεί άμεσο γέλιο (ένα εσωτερικό άντε, δεν το πιστεύω). Η Στοά έχοντας μακρά συνεργασία με το συγγραφέα έχει εξοικειώσει το κοινό με τη γλώσσα και το ιδιότυπο χιούμορ του Μποστ που αυτό το καλοκαίρι έχει την τιμητική του (ανεβαίνει και από το Εθνικό Θέατρο). Οι ηθοποιοί κεντούν το λόγο του πολυμήχανου Κωνσταντινοπολίτη (που έχει ρίζες στον δεκαπεντασύλλαβο) που με το πολύπλευρο ταλέντο του είναι μια κατηγορία μόνος στην ελληνική όχι μόνο θεατρική αλλά εν γένει καλλιτεχνική σκηνή. Με όχημα τα σκηνικά και τα κοστούμια μπαίνουμε σε χρονοκάψουλα και συνδεόμαστε με το χιούμορ και την αισθητική μιας ολόκληρης εποχής. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση αυτό το καλοκαιρινό βράδυ