518

Ακύμαντοι

Συγγραφέας: Νίκος  Σκορίνης
Απόδοση: Βίκυ Παναγιωτοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Θέμης Μουμουλίδης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Σκηνογραφία: ΛΙΑ  ΑΣΒΕΣΤΑ
Κοστούμια: ΛΙΑ  ΑΣΒΕΣΤΑ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ, ΛΗΔΑ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΜΣΙΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΨΩΜΑΣ

Περιγραφή

Την σκηνική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Σκορίνη «ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ» επιχειρεί ο Θέμης Μουμουλίδης στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ. Ένα προκλητικό εγχείρημα καθώς   πρόκειται για ένα βαθειά πολιτικό μυθιστόρημα, που φτάνει στα όρια του πολιτικού θρίλερ, με έντονες αναφορές στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Περισσότερα

«Ακύμαντοι είναι όσοι δεν θα τους παρασύρει ο χείμαρρος». 

Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, η μια γενιά «τζογάρει» το μέλλον της επόμενης. Η ιστορία μιας κοινωνίας που αναπτύχθηκε πάνω σε ένα μοντέλο που «έδινε φαΐ στο παρόν για να υποθηκεύσει το μέλλον». Ένα πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της νέας εποχής, λίγο πρίν την καινούργια πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης. Οι ήρωες της συνθέτουν την τοιχογραφία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η ιστορία τεσσάρων φίλων που γεννήθηκαν την Πρωτοχρονιά του 1949, μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Τους παρακολουθούμε από τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Δυο δολοφονίες, είναι η αιτία να μπλεχτούν σε μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη αναζητήσεις, συγκρούσεις, έρωτες και αμφισβητήσεις...

Θύτες και θύματα, ρομαντικοί και κυνικοί, αναζητούν την ταυτότητα της εποχής που τους διαμόρφωσε. Προσπαθούν, κάνουν λάθη, ανακαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες, συνεχίζουν τον αγώνα τους σε ένα παιχνίδι που ίσως να τους ξεπερνά.

Video | ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ
Βοηθός σκηνοθέτη  | ΒΙΚΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη | ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΕΚΝΕΤΣΙΔΟΥ
Διεύθυνση παραγωγής | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής | ΕΛΕΣΑ  ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Φωτογραφίες | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΒΕ
Επικοινωνία| ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Φωτογραφίες