233

Αλίκη

Αρχείο Παίχτηκε από 07/03/2020 έως 12/04/2020
στο Άλμα
Κείμενο: Δήμητρα Στάικου
Σκηνοθέτης: Δήμητρα Στάικου
Κοστούμια: Καλορίτη Μάγδα
Φωτισμοί: Δήμητρα Στάικου
Ερμηνεύουν: Βάνα Πεφάνη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Αγγελική Παντελάκου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Ελισάβετ Γιαννακού

Περιγραφή

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε για συμμαθήτρια στο σχολείο την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Περισσότερα

Ίσως όχι τόσο ιδανικό, αφού η Αλίκη δεν είναι το ευχάριστο κορίτσι του παραμυθιού, αλλά μία δεκαεξάχρονη έφηβη που δεν της φτάνει ο κόσμος που ζει και μέσα από έναν καθρέφτη ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή γεμάτη χρώματα και περιπέτειες.  Η δύσκολη εποχή της εφηβείας και η ανακάλυψη της ταυτότητας ξεδιπλώνονται μέσα από τον κόσμο των ναρκωτικών και του σεξ. Επειδή η Αλίκη θέλει να τα ζήσει όλα και να φτάσει στην χώρα των θαυμάτων αψηφώντας όλα τα εμπόδια. Μπορεί να την βοηθήσει η μητέρα της, ή είναι η ίδια που χρειάζεται την βοήθεια για να ξεφύγει μέσα από τον ιδανικό κόσμο της; Το υποσυνείδητο της Αλίκης ξεδιπλώνεται με την βοήθεια ενός μυστηριώδους ψυχολόγου και το μπερδεμένο κορίτσι έρχεται όλο και πιο κοντά στην αλήθεια του. Πόσο επηρεάζεται η Αλίκη από την μητέρα της; Πόσο επηρεάζεται η φαντασία από την πραγματικότητα; Είναι η πραγματικότητα αυτό που ισχύει ή είναι μια φυλακή πίσω από τους καθρέφτες; Μπορεί ο «πρίγκιπας του παραμυθιού» Δημήτρης να την βοηθήσει να δραπετεύσει από τα πιο σκοτεινά και απόκρημνα μέρη του μυαλού της; Ο χρόνος δεν διαρκεί αιώνια, γιατί όταν το τικ τακ των ρολογιών σταματήσει ο καθρέφτης θα κλείσει για πάντα, και  η επιλογή του κόσμου που θέλει να ζήσει η Αλίκη θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Αξίζει στον άχρωμο κόσμο που ζούμε να μην κοιτάμε πίσω από τον καθρέφτη;

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέργιος Μαδέρης
Video Wall: Μάιρα Στυλιανού

Επιστημονική έρευνα για την ψυχολογική προσέγγιση των ρόλων  : Ψυχοθεραπευτής Θοδωρή; Πανταζόπουλος

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είδα την παράσταση και μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα.Πολύ καλή προσπάθεια πρώτα απ'όλα από τους ηθοποιούς ,αλλά από άποψη κειμένου και σκηνοθεσίας όχι τόσο.Υπήρχαν οι προθέσεις αλλά έμεινα με την αίσθηση πως κάτι ήθελε να πει,αλλά δεν....Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ και ας ευχηθούμε να επιστρέψουμε σύντομα στις αίθουσες και πάλι!!!

  2. Την παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη  παράσταση,  είχε θαυμάσιες ερμηνείες και η υπόθεση είχε πολλές ανατροπές. Σου αφήνει στο τέλος κάποια κενά , αλλά  φεύγοντας  σου εχουν δημιουργηθεί  προβληματισμοί για σκέψη....

  3. Μία καταπληκτική παράσταση με υπέροχες ερμηνείες. Βρήκα το κείμενο ωραίο και πρωτότυπο! Η κυρία Πεφάνη απολαυστική, απέδωσε άριστα την σχιζοειδής διαταραχή! Φροντισμένη σκηνοθεσία και φωτισμός! Μία άρτια παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι τέλους.
    Περάσαμε πολύ ωραία!!! Ευχαριστούμε θεατρομάνια για τις προσκλήσεις!

  4. Υπέροχη παράσταση τέλειες ερμηνείες ευχαριστούμε θεατρομανια. Λίγο μικρός χώρος και πολλά άτομα είχα και μια κυρία δίπλα μου με μάσκα που την ενοχλούσαν όλα παρόλα αυτά την παράσταση την απόλαυσα αξίζει να την δείτε