1873

Αλτσίνα

Αρχείο Παίχτηκε από 06/07/2019 έως 12/07/2019
στο Ηρώδειο - Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Σκηνοθέτης: Γιώργος Πέτρου
Σκηνογραφία: Γιωργίνα Γερμανού
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Ερμηνεύουν: Μυρτώ Παπαθανασίου (Alcina), Μαίρη Ελέν Νέζη (Ruggiero), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Morgana), Angelique Noldus (Bradamante), Γιάννης Καλύβας (Oronte), Δώρα Μπάκα (Oberto), Πέτρος Μαγουλάς (Melisso)

Περιγραφή

Οι Μουσικοί της Καμεράτας και ο Γιώργος Πέτρου επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών με το μουσικό είδος που τους έχει κάνει διάσημους σε όλο τον κόσμο, την όπερα του 18ου αιώνα.

Περισσότερα

Μουσικοί της Καμεράτας – Μυρτώ Παπαθανασίου – Γιώργος Πέτρου

του George Friderick Händel

Έχοντας παρουσιάσει πολυβραβευμένες παραγωγές σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκινούν ένα νέο ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Μπαρόκ όπερας, ετοιμάζοντας μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή της όπερας Αλτσίνα (Alcina) του Χαίντελ. Μαζί τους, η διάσημη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει διαπρέψει στον επώνυμο ρόλο στην Όπερα της Βιέννης, στην Όπερα του Παρισιού, και στην Όπερα της Στουτγκάρδης.

Η Αλτσίνα πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο το 1735, όταν ο Χαίντελ ήταν στο απόγειο της δόξας του. Μέσα στον 20ό αι., η υπέροχη μουσική της και οι μεγάλες δραματικές απαιτήσεις των ρόλων έφεραν το έργο στις σκηνές των μεγαλύτερων θεάτρων του κόσμου, καθιστώντας το μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες της Μπαρόκ εποχής.

Η μάγισσα Αλτσίνα μεταμορφώνει όσους άντρες ναυαγήσουν στο νησί της σε ζώα, αφού πρώτα τους κάνει εραστές της. Όταν ο ιππότης Ρουτζιέρο βρεθεί μπροστά της, η Αλτσίνα ανακαλύπτει τον αληθινό έρωτα. Σύντομα, όμως, η αγαπημένη του Ρουτζιέρο, η Μπραντομάντε, φτάνει στο νησί αποφασισμένη να σώσει τον σύντροφό της από τα δίχτυα της μάγισσας.

Ο πολυσχιδής και ανήσυχος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου θεωρείται διεθνώς ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αι., και μάλιστα της μουσικής του Χαίντελ, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαίντελ του Γκέτινγκεν. Έχοντας ήδη υπογράψει και ως σκηνοθέτης σημαντικές παραγωγές, σχεδιάζει μαζί με τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιώργινα Γερμανού μια Αλτσίνα που κινείται ανάμεσα στη σύγχρονη εποχή και την εξτραβαγκάντσα της Μπαρόκ όπερας, δημιουργώντας έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Χορωδία: Armonia Atenea
Διδασκαλία: Αθανασία Κυριακίδου

Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική παράσταση,πολύ προσεγμένη σε ενδυματολογικά και σκηνικό διάκοσμο!!Ο μάεστρος ήταν άψογος και οι ερμηνείες όλων των συντελεστών ονειρεμένες!! Πρώτη φορά είδα να χειροκροτείται παράσταση τόσο πολύ και σχεδόν σε όλες τις ενδιάμεσες σκηνές.Ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση του κοινού ήταν εμφανής και αυταπόδεικτη!!Μπράβο για την μαγευτική βραδιά που μας χάρισαν!!