7070

Αρχιμάστορας Σόλνες

Αρχείο Παίχτηκε από 12/10/2019 έως
στο Εκάτη
Διάρκεια: 105'
Συγγραφέας: ΕΡΡΙΚΟΣ ΙΨΕΝ
Απόδοση: ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΛΟΥΡΜΠΑ
Δραματουργική επεξεργασία: ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθέτης: ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΛΟΥΡΜΠΑ
Σκηνογραφία: VAL-DELOU
Κοστούμια: VAL-DELOU
Φωτισμοί: ΛΕΠΤΟΥΡΓΟΣ
Ερμηνεύουν:

ΔΙΑΝΟΜΗ
ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ ΧΑΛΒΑΡΝΤ ΣΟΛΝΕΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΑΝΟΣ
ΑΛΙΝΕ ΣΟΛΝΕΣ: ΠΕΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΙΛΝΤΕ ΒΑΝΓΚΕΛ: ΑΜΑΛΙΑ ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΡΟ ΜΠΡΟΒΙΚ -ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΕΝΤΑΛ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΓΙΑ ΦΟΣΛΙ: ΛΥΔΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Περιγραφή

Η αγάπη είναι μια ορμητική διάθεση να κάνεις ευτυχισμένο εκείνον που αγαπάς

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΨΥΧΩΝ

Ο αρχιμάστορας Σόλνες βρίσκεται στον κολοφώνα της καριέρας του και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην φιλοδοξία και την ευτυχία. Έχει περιχαρακωθεί στις ενοχές στους φόβους, και στα υπαρξιακά του αδιέξοδα. Είναι παντρεμένος με την Αλίνε Σόλνες η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο των παιδιών της. Ερωτοτροπεί με την γραμματέα του Κάγια Φόσλι η οποία είναι αρραβωνιασμένη με τον αρχιτέκτονα Ράγκναρ υιό του Μπρόβικ, νέο με τεράστια αξία ταλέντο και ικανότητες που τον απειλούν.

Ο Γιατρός Χένταλ είναι φίλος και σύμβουλος της οικογένειας. Απρόσμενα εισβάλλει στην ζωή του η Χίλντε Βάνγκελ που θέλγεται απο τον αμφιλεγόμενο χαραχτήρα του, και απαιτεί να παραλάβει το βασίλειο που της υποσχέθηκε στα δεκατρία της, όταν την φίλησε και συνδέθηκε μαζί του για πάντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΚΛΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Φωτογραφίες

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν περιμένει κανείς ότι σε αυτό το μικρό θεατράκι θα δεις κανεις μια τόσο καλή παράσταση!Εξαιρετικός ο κ.Μαριανος στο ρόλο του αρχιμάστορα Σολνεζ καθώς και και πολλή αξιόλογη η προσπάθεια όλων των ηθοποιών.Το κειμενο του εργου συγκλονιζει. Ευχαριστώ πολύ για την προσκληση!

  2. Καλή παράσταση βασισμένη σε ένα δύσκολο κείμενο του Ιψεν. Όσοι περιμένουν να δουν κάτι εύκολο και εύπεπτο δεν θα μείνουν ικανοποιημένοι. Ασχολείται κυρίως με την απώλεια, την ματαιοδοξία, την αντικατάσταση του παλιού από το καινούριο. Ο Αρχιμαστορας και η γυναίκα του καταπληκτικοι. Η Χιλντα περισσότερο επιτηδευμένη, θα ήθελα μεγαλύτερη φυσικότητα. Ένας πραγματικός θεατρικός χώρος μικρός και ζεστός επιτρέπει την άμεση επαφή των θεατών με τους ηθοποιούς. Απευθύνεται σε θεατροφιλους.

  3. Εξαιρετική παράσταση από κάθε άποψη. Δυνατό κλασσικό κείμενο, καλή σκηνοθεσία και καλές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, με την ερμηνεία και την παρουσία όμως του Αρχιμάστορα να είναι εξαιρετική. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την ευκαιρία να δούμε μία αξιόλογη παράσταση.

  4. Παρακολουθήσαμε χθες την παράσταση. Δυνατό και με πολλά νοήματα το κείμενο του Ίψεν, εκπληκτικές όλες οι ερμηνείες , με αυτήν του κ.Μαριανού να ξεχωρίζει. Συγχαρητήρια σε όλους. Ευχαριστούμε πολύ τη Θεατρομάνια.

  5. Δυστυχώς, λόγω ανωτέρας βίας δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την παράσταση και παραχώρησα την πρόσκληση μου. Αλλά από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι οι παραστάσεις του Θεάτρου Εκάτη είναι εξαιρετικές και ερμηνευτικά αλλά και σκηνοθετικά. Πάνω απ'όλα όμως σέβονται τα σπουδαία κλασσικά έργα που ανεβάζουν χωρίς ανούσιες κι άσκοπες μεταμοντέρνες πινελιές, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλα θέατρα της Αθήνας -πλέον- πολύ συχνά. Ελπίζω κάποια στιγμή το Θέατρο Εκάτη να λάβει της αναγνώρισης που του αξίζει από το κοινό!

  6. Εκπληκτική παράσταση που αξίζει να τη δούμε όλοι, τόσο για το πολυεπίπεδο κείμενό του Ίψεν όσο και για την μεστή και γεμάτη ρυθμό ερμηνεία του εξαίσιου "Αρχιμάστορα Σόλνες" αλλά και των λοιπών ταλαντούχων ηθοποιών!Πολλά συγχαρητήρια!

  7. Παρακολουθήσαμε εχθές την παράσταση στο Θέατρο Εκάβη.Πολυ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.Ο Αρχιμάστορας,ο γιατρός και η Αλίνε πολύ πειστικοί στους ρόλους τους. Το προτείνω ιδίως σε όσους, όπως εγώ, δεν έχουν εμπειρία από το κλασσικό θέατρο και το έργο του Ίψεν.