Balance

Αρχείο Παίχτηκε από 02/11/2022 έως 05/01/2023
στο Vault Theatre Plus
Διάρκεια: 80'
Συγγραφέας: Νάνσυ Σπετσιώτη
Απόδοση: Θοδωρής Βουρνάς
Σκηνοθέτης: Θοδωρής Βουρνάς
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Θάνος Κρομμύδας και Αντιγόνη Μακρή

Περιγραφή

Το θεατρικό έργο Balance γραμμένο από τη Νάνσυ Σπετσίωτη και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά έρχεται τον Νοέμβριο στο VAULT theater plus για λίγες μόνο παραστάσεις με τους Θάνο Κρομμύδα και Αντιγόνη Μακρή.

Περισσότερα

Άνοιξη. Ένα ζευγάρι,εγκαθίσταται σ’ ένα σπίτι θέλοντας να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Οι σχέση τους θα αντέξει το χειμώνα για να ξανάρθει η άνοιξη...

Μαζί θα προσπαθήσουμε, δεν είπαμε; Είναι δύσκολο, αλλά είμαστε μαζί. Ο ένας βοηθάει, ο άλλος διορθώνει και το ανάποδο.

Άνοιξη. Ένα ζευγάρι, εγκαθίσταται σ’ ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα θέλοντας να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Η κοπέλα αντιμετωπίζει μια κινητική αναπηρία και το αγόρι έχει βάλει στόχο τη βελτίωση της κατάστασης. Ο πρώτος καιρός περνά, το σπίτι ξαναστήνεται και η κινητικότητα της βελτιώνεται. Φτάνει καλοκαίρι. Η σχέση του ζευγαριού βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και η βελτίωση της είναι συνεχής. Αλλά καθώς φτάνει το φθινόπωρο τα χρήματα τελειώνουν και το αγόρι ψάχνει να εργαστεί. Αλλά δεν βρίσκει δουλειά, μα ούτε συμπαράσταση απ’ τους ντόπιους. Αυτό τον κάνει ν’ αλλάξει. Η σχέση τους θα είναι αρκετά δυνατή να αντέξει το χειμώνα για να ξανάρθει η άνοιξη...

Θέλω δύσκολα για να χω να λύνω. Τα εύκολα σε μουδιάζουν. Σε αγκυλώνουν.

Το «Balance» γράφτηκε ως ένα έργο αλληγορικό. Ένας άνθρωπος παλεύει να γιατρέψει την ψυχή του που πάσχει και στο τέλος τη σκοτώνει. Κάτω από το πέπλο όμως της αλληγορίας φανερώνεται ένα ζευγάρι που προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του. Να κάνει μια νέα αρχή σ’ έναν καινούριο, άγνωστο τόπο και να ορθοποδήσει. Αυτή η πορεία περνά συμβολικά μέσα απ’ τις τέσσερις εποχές. Ανθίζει, μεστώνει, φθίνει και παγώνει.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Λογαράς

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα όμορφο και ερωτευμένο ζευγάρι, μια δεύτερη ευκαιρία. Η διαφυγή στην επαρχία φαντάζει με την απαρχή για την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Εκείνος υπομονετικός, αισιόδοξος, πρόθυμος και υποστηρικτικός. Εκείνη, μετά το ατύχημα της λαβωμένη, ευάλωτη, εύθραυστη και φειδωλή.
    Ή μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική και δεν βρίσκεται στην αντανάκλαση εκείνων των πραγμάτων που επιλέγουν οι άλλοι για μας! Φιλοδοξίες και πάθη, ένα κουβάρι που κρύβεται πίσω από τον έρωτα, ξετυλίγοντας την άκρη της κλωστής όλα θα αποκαλυφθούν..
    Αν επιλέξετε να το παρακολουθήσετε, δώστε προσοχή στα τελευταία λόγια που βγαίνουν από το στόμα του ηθοποιού που στέκεται ακόμα όρθιος. Γιατί είναι εκείνα τα λόγια που ξεσκεπάζουν το θύτη από το προσωπείο της υποκρισίας και διαχωρίζουν τη θέση του από εκείνη του θύματος, θέσεις που δεν εφάπτονται ποτέ!

  2. Ευχαριστώ πολύ τη θεατρομανία για την πρόσκληση, το έργο ήταν καταπληκτικό με εξαιρετικές ερμηνείες και πολύ καλό παίξιμο από τους ηθοποιούς και είχε να κάνει με την ιστορία ενός ζευγαριού που ο άντρας στηρίζει τη γυναίκα ενώ έχει χτυπήσει το πόδι της σε ένα χωριό και ενώ ο άντρας της είναι ξένος και βάλετε ρατσιστικά από το χωριό και δεν μπορεί να το αντέξει στην καθημερινότητά του τι γίνεται αλκοολικός φτάνει σε σημείο να τη χτυπάει μέχρι να τη σκοτώσει.