Χάος & Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος)

Αρχείο Παίχτηκε από 24/02/2023 έως 07/04/2023
στο 104
Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Γιώργος Τριανταφύλλου / Μαρία - Στέλλα Γκότση
Στίχοι: Γιώργος Τριανταφύλλου
Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Τριανταφύλλου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Τριανταφύλλου
Σκηνογραφία: Γιώργος Τριανταφύλλου
Κοστούμια: Γιώργος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Μουσική σύνθεση: Θέμης Καραμουρατίδης
Κίνηση: Ζωή Σωτηροπούλου
Ερμηνεύουν: Ελένη Θεοδοσοπούλου, Φανή Κουλούρη

Περιγραφή

Το Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος) είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα. Που δεν σταματά να ονειρεύεται, να ελπίζει, να σπάει πλάκα, αλλά και να γκρεμίζει ότι έχτισε αφού πλέον δε φοβάται να χάσει. Για μια γενιά που τα έχει ζήσει όλα. Ή και τίποτα.

Περισσότερα

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων

Η Φαίη και η Ελπίδα φίλες από πάντα. Δύο νέοι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022.Και περίπου όπως όλοι οι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022 έχουν σχέδια, φόβους, όνειρα ματαιωμένα, όνειρα που παραμένουν όνειρα, χιούμορ, μεγάλα μυστικά, μικρά μυστικά, αυτοσαρκασμό, αναζητήσεις και έντονη ανάγκη για εκτόνωση. Μια αναγκαστική συγκατοίκηση τις φέρνει ακόμη πιο κοντά και πυροδοτεί συγκρούσεις, ενδοσκόπηση και οριακές συμπεριφορές.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μέσα από την σύντομη συγκατοίκηση των δύο κεντρικών ηρωίδων της ιστορίας παρακολουθούμε τους σύγχρονους προβληματισμούς που μαστίζουν τις νεότερες γενιές. Άνθρωποι που βιώνουν δυσκολίες αλλά έχουν την δυνατότητα την ίδια στιγμή να πάρουν μια ασφαλή απόσταση από αυτά που τους απασχολούν και να αντιμετωπίσουν την ζωή με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Άνθρωποι που ενώ παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά την επόμενη στιγμή δεν διστάζουν να τον αποδομήσουν μπροστά στο κοινό που παρακολουθεί σαν το τρίτο μάτι στην ιστορία. Οι ηρωίδες του έργου χτίζουν γκρεμίζοντας, σπάνε πλάκα και στο τέλος τα σπάνε γενικώς. Κι αυτό δημιουργεί την ταύτιση.

Φωτογραφίες: Νιρέτα Γκόνου

Video: Χρήστος Γκίνης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία - Στέλλα Γκότση

Κατασκευή Σκηνικού: archlabyrinth 

Φιλική Συμμετοχή: Νέλλη Μποφίλιου

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Φωτογραφίες