517

Χίλιες και μία ιστορίες

από 13/10 έως 12/04
Στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας
Συγγραφέας: Μάικ Κέννυ
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Δραματουργία: Μαρία Φιλίνη(σύμβουλος)
Σκηνοθέτης: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ  Μακρίδη
Σκηνογραφία: Αλεξία Χρυσοχοϊδου
Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοϊδου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
Χορογραφία: Ελενα Γεροδήμου
Κίνηση: Ελενα Γεροδήμου
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Χρηστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Παπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούνη
Παίζουν μουσική: Αλέξης Κωτσόπουλος, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας

Περιγραφή

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η συλλογή παραμυθιών και ιστοριών Χίλιες και μια νύχτες, αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση Χίλιες και μια  ιστορίες (πρωτότυπος τίτλος Σεχραζάτ) που ζωντανεύει φέτος στο Μικρό Εθνικό, σε διασκευή του Μάικ Κέννυ, του πολυβραβευμένου συγγραφέα του «αγοριού με τη βαλίτσα» και πολλών ακόμη αγαπημένων θεατρικών έργων.

Περισσότερα

Μπορεί μια ιστορία ν’ αλλάξει τη μοίρα σου;

Η μυθική ανατολή ζωντανεύει επί σκηνής: Δώδεκα παλατιανοί και η τρελή μπάντα του σουλτάνου αφηγούνται με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους ιστορίες  για τον πόλεμο και για τον έρωτα, για κακούς μάγους και γελοίους ατζαμήδες, για το γέλιο και τον φόβο, για τέρατα και ήρωες, για μαγικά χαλιά και φτερωτά άλογα, για γίγαντες και γελωτοποιούς… Με ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από τα υλικά της κωμωδίας και των καρτούν, μουσική και πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από την μυθική Ανατολή, γεννιέται ένα ξεχωριστό παραμύθι που με τη σειρά του γεννά πολλά, μικρότερα παραμύθια.

«Στα πολύ πολύ πολύ παλιά χρόνια, σ’ ένα μέρος πολύ πολύ μακρινό, σε μια χώρα που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, ζούσε ένας μεγάλος Σουλτάνος…». Πληγωμένος και απογοητευμένος, παντρεύεται κάθε νύχτα μία γυναίκα και κάθε αυγή τη θανατώνει. Όλα όμως αλλάζουν όταν παντρεύεται τη Σεχραζάντ, την κόρη του πιστού του βεζίρη που είναι ίσως και η ικανότερη αφηγήτρια παραμυθιών στην παγκόσμια ιστορία. Κι έτσι οι νύχτες στο παλάτι διαδέχονται η μία την άλλη, πάντα με την ίδια απαίτηση «Πες μου μια ιστορία».

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παινίδου
Βοηθός σκηνοθετών: Ζωή Φράττη
Βοηθός σκηνογράφου: Αγγελική Βασιλοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Στέλλα Παναγοπούλου
Concept visual artist: Ελευθερία Καψάλη

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Εθνικό θέατρο - Κτήριο Rex

από 13/10 έως 12/04
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Τηλ: 2118000080 Email: [email protected] Website: www.n-t.gr

Εισιτήρια:

10€ ενήλικες, 8€ παιδικό
Β΄εξώστης 5€ (ενιαίο)
Οικογενειακό πακέτο
2 γονείς/συνοδοί και δυο παιδιά 32€
2 γονείς /συνοδοί και 1 παιδί 25€
Πληροφορίες: 2118000080

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 17:30
Σ 12:30 & 16:00
Κ