Χρωματιστές γυναίκες

Αρχείο Παίχτηκε από 23/01/2019 έως 21/04/2019
στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Διάρκεια: 70'
Συγγραφέας: Βασίλης Ζιώγας
Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνογραφία: Γιούλα Ζωιοπούλου
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Νίκος Πλατύραρχος
Ερμηνεύουν: Μυρτώ Γκόνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου

Περιγραφή

Οι χρωματιστές γυναίκες είναι μια σκηνική ελεγεία για τη χαμένη ελευθερία και την απελπισία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Έλλη και η Άννα είναι δύο αδελφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι, αλλά και σε κάτι μεγαλύτερο. Σε αυτό που αποκαλούν παρελθόν:
- Ριζώνουν και στοιχειώνουν… Στη γωνία τους… Πιάνουν μια γωνιά και σκιάζονται, σκιάζονται… Όλο και πιο πολύ, ώσπου να γίνουν ένα με το σπίτι.

Περισσότερα

Ομάδα a dream & the gun

Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις που βασίζονται
στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ,
στο ΣΥΝ και στο ΠΛΗΝ,
στο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και το ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
στο ΧΡΩΜΑ και στο ΜΗ-ΧΡΩΜΑ.

Ο φόβος, είναι το εργαλείο, είναι η «άγκυρα» που κρατά δεμένο το ταξίδι προς το άγνωστο, το διαφορετικό, όπου η διαδρομή  γίνεται μόνο στο σκοτεινό πεδίο της φαντασίωσης, ανάμεσα σε ένα λαβύρινθο συμβόλων και αλληγοριών.

Η γραφή του Βασίλη Ζιώγα συνδυάζει την ποιητική διάσταση με το πικρό χιούμορ, την τρυφερότητα με τον κυνισμό.

Στη σκιά του παραλόγου το έργο, μακριά από τις πομάδες και τις πούδρες του αισθητισμού, αναζητά την τέλεια γραμμή και τα «ωραία χρώματα», αναζητά καθετί ζωντανό που μετέπεσε σε κατάσταση ακινησίας και έγινε άψυχο, το καθετί ζωντανό που το κάρφωσαν τρεμάμενο στο πανί, όπως καρφιτσώνουμε τα έντομα σε μία συλλογή.

Λύστε τους κόμπους της σοφίας και ελευθερώστε την συνείδηση του χρώματος. Εκεί κάπου από ό,τι απομείνει θα κτιστεί η νέα ζωή κι εκεί ίσως βρεθεί μιά νέα ισορροπία.
Κ. Μαλέβιτς, Ι. Κλιούν, Μ. Μενκόφ 

Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Καραντινάκης
Video: Ηρακλής Φίτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος
Εκτέλεση παραγωγής: a dream & the gun

Φωτογραφίες

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευχαριστούμε πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση!!
  Σε αντίθεση με τα περισσότερα σχόλια εγώ οφείλω να ομολογήσω πως δεν ήταν "του γούστου" μας η παράσταση!
  Νομίζω περισσότερο "μαγκώνεσαι" από το ζήτημα της οικογενειακής "παρενόχλησης" που αναφέρεται διαρκώς στο κείμενο και τις χυδαίες λέξεις που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο μέρος του κειμένου, παρά σου δίνεται η ευκαιρία να δεις το θέμα της καταπίεσης αυτό καθ αυτό, που θεωρητικώς καταπιάνεται η παράσταση !!
  Και πάλι ευχαριστούμε πολύ Θεατρομάνια για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτή την παράσταση !!

 2. Παρακολούθησα την ιδιαίτερη αυτή παράσταση χάρη στο ΘΕΑΤΡΟΜΆΝΙΑ και στην ευγενική παραχώρηση του κ. Αγγελή Μάριου κι ευχαριστώ θερμά γι αυτό.
  Η πάλη δύο γυναικών, δύο αδερφών, με το παρελθόν, τις τύψεις, τη ζωή που έζησαν και που δεν έζησαν. Νοοτροπίες, σχέσεις - δεσμά που δεν τοποθετούνται στο χρόνο μα σημαδεύουν ψυχές που ακροβατούν στο παρελθόν και το τώρα. Εξαιρετικές ερμηνείες, σε ένα ποιητικό λόγο με 'χορογραφημένη' κηνισιολογία που η διαδοχή συναισθημάτων έρχεται σχεδόν αβίαστα. Από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν. Χίλια ευχαριστώ για την ευκαιρία της θέασης.

 3. Καλημέρα! Παρακολουθήσαμε την Κυριακή 10/03/19 την παράσταση 'Χρωματιστές Γυναίκες', στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με διπλή πρόσκληση από τη Θεατρομανία, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Προσωπικά, η παράσταση με συγκλόνισε βαθιά. Τρομερές ερμηνείες, υπέροχη σκηνοθεσία. Λίγο χάνεται κάπου το πράγμα στο κείμενο, και ψιλομπερδεύεσαι με τις αλλαγές προσώπων, τόπων και χρόνων, αλλά πιστεύω πως είναι από τα έργα, όπου αυτό δεν παίζει και τόσο ρόλο, όσο το σύνολο που σου βγάζει, το οποίο σε συνταράσσει! Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε 'εξασκημένους' θεατές και ευχαριστώ και πάλι την αγαπημένη μας Θεατρομανία.

 4. Παράσταση με δύσκολο θέμα. Εξαιρετική η ερμηνεία της "εσωκλειστης" αδελφής και σαγηνευτική η χορογραφημενη σκηνή με το μαχαίρι...
  Κατά τα άλλα δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες μου, καθώς δεν κρατησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου. Μία γυναίκα που καθοταν παραδίπλα κοιμήθηκε σε μεγαλο μερος της παραστασης, επομενως δε συνεβη μονο σε μενα...

 5. Μία πολύ όμορφη παράσταση. Οι ερμηνείες και των δυο ηθοποιών ήταν εξαιρετικές. Το κείμενο ήταν πολύ ποιητικό και κατά συνέπεια κάπως ασύνδετο αλλά η παράσταση κυλούσε χωρίς να γίνεται κουραστική. Ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για την υπέροχη βραδιά.