Δέσποινα του... κανενού

Κείμενο: (σύνθεση) Ν. Μαρκέτου, Γιοβάννα Μακκά
Σκηνοθέτης: Νικολέτα Βλαβιανού
Σκηνογραφία: Ομάδα ART
Κοστούμια: Ομάδα ART - Δάφνη Τσακώτα
Φωτισμοί: Στηβ Μαργαρίτης
Μουσική σύνθεση: Αντώνης Βαρθαλίτης
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Ερμηνεύουν: Νικολέτα Βλαβιανού, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Νικήτας Αναστόπουλος, Αντώνης Βαρθαλίτης, Γιοβάννα Μακκά

Περιγραφή

Η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού παρουσιάζεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι Αττικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2022.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο:

1922.
Μικρά Ασία.
Έλληνες, Αρμένιοι, Νεότουρκοι.
Ποδοβολητά και λεπίδια, φωτιά και κραυγές. Λίγο μετά ηρεμία και νέκρα. Μόνο κάποιες καρδιές σφυρίζουν ακόμη σιωπηλά. Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας τη σωτηρία τους. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή προς την πατρίδα την άλλη. Οι ιστορίες τους συναντώνται και ενώνουν τα κομμάτια μιας εικόνας, από το παρελθόν, χαμένης. Κάπου εκεί, η Δέσποινα έχασε το όνομά της κι έγινε του... κανενού. Τώρα όλοι γνωρίζουν, όλοι άκουσαν και είδαν.

Η παράσταση είναι μία σύνθεση κειμένων και καταγεγραμμένων αληθινών μαρτυριών από την Ν. Μαρκέτου και την Γιοβάννα Μακκά υπό την καθοδήγηση του έγκριτου φιλόλογου και μελετητή της μικρασιατικής ιστορίας, Θοδωρή Κοντάρα.

Η θεατρική παράσταση «Δέσποινα του... κανενού» θα παρουσιαστεί την 1η Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι Αττικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2022.

Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία ART
Τεχνική Υποστήριξη: 2ΘΠ

Επίσημος Χορηγός: Δήμος Κω
Επίσης, στηρίζουν ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ηρόδοτος» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Φωτογραφίες