Δεσποινίς Χάος

Αρχείο Παίχτηκε από 14/03/2022 έως 12/04/2022
στο Faust
Κείμενο: Δέσποινα Καλαϊτζίδου
Σκηνοθέτης: Αντώνης Καραγιάννης
Σκηνογραφία: Χρύσα Δαπόντε, Θωμάς Γιαλελής
Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε, Θωμάς Γιαλελής
Φωτισμοί: Αντώνης Καραγιάννης
Μουσική: Δέσποινα Καλαϊτζίδου
Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Τσιάγκα

Περιγραφή

Για 2η χρονιά, στη θεατρική σκηνή του Faust, από τις 14 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για δέκα μόνο παραστάσεις.

Περισσότερα

Κάθε πρωί, η Άννα σηκωνόταν κι έστρωνε το κρεβάτι της προσεκτικά, σαν κάποιος να επέβλεπε την επίδοσή της. Πήγαινε κι έφευγε από τη δουλειά της πάντα στην ώρα της. Κάποτε, στα νιάτα της, είχε μπλεξίματα, αλλά αυτά είχαν πια περάσει. Τώρα, προσπαθούσε να ζήσει μια ήρεμη ζωή, μοναχική, ίσως από επιλογή, ίσως όχι.

Ώσπου μια μέρα, το μέλλον έγινε ακόμα πιο αβέβαιο. Ένας φάκελος θα της αποκάλυπτε αν θα επιζούσε ή όχι. Τι σκέφτεται ένας άνθρω-πος τη στιγμή αυτή; Πώς έρχεται η ροή των σκέψεων και των συναισθημάτων και πώς τις βάζεις σε μια τάξη; Και γιατί αυτό να ενδιαφέρει και κάποιον άλλον πέραν από εκείνη;

«Πόσα απ’ τη μνήμη είναι όνειρο και πόσα συνέβησαν και δεν υπήρξαν; Πόση μνήμη μπορεί να δημιουργήσει μια φαντασίωση και πώς η φαντασίωση αυτή γίνεται και η αλήθεια;»

Ένας εκρηκτικός μονόλογος μιας γυναίκας που έρχεται συνειδητά αντιμέτωπη με το υποσυνείδητό της, προσπαθώντας να αντλήσει τη δύναμη που τόσο χρειάζεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της.

Η θεατρική παράσταση «Δεσποινίς Χάος», έχοντας ήδη ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας το 3ο Βραβείο Κοινού στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019, συνεχίζει το ταξίδι της στη θεατρική σκηνή του Faust από τις 14 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για δέκα μόνο παραστάσεις.

Σε μια καινούργια παραγωγή του έργου ο σκηνοθέτης Αντώνης Καραγγιάνης με το εμπνευσμένο σκηνικό της Χρύσας Δαπόντε, προσφέρει μια νέα ανάγνωση του βραβευμένου κειμένου της Δέσποινας Καλαϊτζίδου.

Οργάνωση παραγωγής: Faust Bar-Theatre-Arts
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Ξανθάκης
Voice Over trailer: Λευτέρης Σαμψών
Σχεδιασμός Αφίσας: Λίλα Καραμανωλάκη- Γεώργιος Ζαχαράκης
Επικοινωνία και προβολή παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία ερμηνεία σε ένα κείμενο που παρουσίαζε αριστοτεχνικά το χάος που δημιουργήθηκε στο μυαλό της πρωταγωνίστριας με αφορμή το φόβο του θανάτου και της αρρώστιας. Το συνειδητό μπλέκεται με το ασυνείδητο, το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν στην προσπάθειά της να αποδεχτεί την κατάστασή της και να πάει παρακάτω κάνοντας παράλληλα απολογισμό της μέχρι τώρα ζωής της. Ευχαριστώ Θεατρομάνια.