Διωγμένος

Αρχείο Παίχτηκε από 22/01/2016 έως 20/02/2016
στο Αυλητής Art
Διάρκεια: 55'
Συγγραφέας: Σάμουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Εριφύλη Μαρωνίτη
Σκηνοθέτης: Μάνια Παπαδημητρίου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννακάκος

Περιγραφή

Μια φιγούρα περιφέρεται στους δρόμους της πόλης και προκαλεί περιέργεια και ίσως θλίψη σε όσους την προσπερνούν. Είναι ένας απόλυτα μοναχικός άνθρωπος που φαίνεται να μην έχει καμία διάθεση να διεκδικήσει τίποτα κι από κανέναν. Κάποιος που δεν παίζει στο παιγνίδι της ζωής...

Περισσότερα

Λόγω της μεγάλης του επιτυχίας ο «ΔΙΩΓΜΕΝΟΣ», σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, παραμένει στον «Αυλητή Art» για 4  ακόμα παραστάσεις.

Τα ίδια ερωτήματα επαναλαμβάνονται συνεχώς...Τι είναι η ύπαρξη; Τι είναι η οικογένεια; Τι είναι οι άλλοι; Και πώς ακριβώς καθορίζουν το ποιοι είμαστε εμείς, ερήμην μας; Ο Διωγμένος ανοίγει το στόμα του και λέει τα δικά του. Κι μέσα απ’ τα δικά του λόγια παρακολουθούμε γοητευμένοι τα μπερδέματα και τις εμμονές του ανθρώπινου μυαλού. Ο Διωγμένος του Μπέκετ είναι η φιγούρα που υπάρχει για να μας δείχνει τα όρια της λογικής.

Ο Γιώργος Γιαννακάκος είναι ο Διωγμένος της ομώνυμης νουβέλας του Σάμουελ Μπέκετ, που παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή στον Αυλητή, σε μετάφραση Εριφύλης Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Μετά από μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεων σε μπαρ και μη θεατρικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτό το χειμώνα ο Διωγμένος έρχεται στο χώρο τέχνης Αυλητής Art για έξι μόνο παραστάσεις.

Ταυτότητα της παράστασης
Διωγμένος:         Γιώργος Γιαννακάκος
Μετάφραση:       Εριφύλη Μαρωνίτη
Σκηνοθεσία:       Μάνια Παπαδημητρίου
Κοστούμι:           Ολυμπία Σιδερίδου
Παραγωγή:         ΤΕΧΝΕΣ

Βίντεο