Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία

Αρχείο Παίχτηκε από 18/01/2016 έως 05/04/2016
στο Faust
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Μολιέρος
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθέτης: Χρήστου Σουγάρης
Ερμηνεύουν: Χρήστος Σουγάρης, Όμηρος Πουλάκης, Ξανθή Γεωργίου, Χριστίνα Χειλά - Φαμέλη, Λευτέρης Χαρέλλης, Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Δημήτρης Ραφαήλος, Νίκος Χατζόπουλος (φωνή)

Περιγραφή

Σε μετάφραση του σημαντικότερου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Ο κεντρικός ήρωας, άκρως γοητευτικός μέσα στην «αντισυμβατικότητά» του, που προσδιορίζεται όχι φύσει αλλά θέσει, κινείται στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον εκμεταλλευόμενος στο έπακρον τα προνόμια της τάξης του. Αρνούμενος όμως να αποδεχθεί το πλέγμα κανόνων και συμπεριφορών που η τρέχουσα κοινωνική ηθική επιβάλλει, λειτουργεί εντέλει ως μηδενιστική δύναμη, που αντί να μεταστοιχειώνεται σε αναγεννητική επαναστατική ορμή, καταλήγει σε μια ατομοκεντρική καταστροφική λαίλαπα.

Περισσότερα

Λόγω της συμμετοχής του Χρήστου Σουγάρη, στην Ιλιάδα του Ομήρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, που θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ MITEM της Βουδαπέστης, συνεχίζοντας την παγκόσμια περιοδεία της μετά το Μοντρεάλ, το Άμστερνταμ, το Σαντιάγο, τη Μέριδα, τη Μαδρίτη, το Σιμπιού, ο Δον Ζούαν κλείνει τον κύκλο των παραστάσεων του στο θέατρο Faust! 

''Όλες οι διαστροφές που είναι στη μόδα θεωρούνται αρετές''

Η παράσταση, χωρίς να παραβλέπει το μύθο του γυναικοκατακτητή, αφηγείται την ιστορία του Δον Ζουάν, πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της εθισμένης στην υποκρισία και την ακολασία, γαλλικής αυλής του 17ου αιώνα, στην οποία ασκεί κριτική ο Μολιέρος.

Είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τους περισσότερους Έλληνες σκηνοθέτες – κυρίως σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Έχει διατελέσει, επίσης, βοηθός σκηνοθέτη σε παραστάσεις των Γιάννη Ρήγα και Νίκου Χαραλάμπους, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται σταθερά με τον Στάθη Λιβαθινό, του οποίου υπήρξε επίσης βοηθός σκηνοθέτη, στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ.

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης
Δραματουργική Επεξεργασία: Ανδριάννα Αλεξίου, Κατερίνα Κουτσοχερίτη, Χρήστος Σουγάρης
Σκηνικό – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Άρης Τρουπάκης
Κίνηση: Φαίδρα Σούτου
Μουσική: Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος
Hair styling: Daniels
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Απατσίδου
Βοηθοί σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Δώρα Τουρβά, Hossain Amiri
Φωτογραφίες: Νατάσα Διαβαστή 
Παραγωγή: POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου

Βίντεο