31

Ελένη Σταθάτου. Η γυναίκα, η αθλήτρια, η συλλέκτρια

Αρχείο Παίχτηκε από 19/10/2019 έως 19/10/2019
στο Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Θανάσης Χλιάρας.
Σκηνοθέτης: Θανάσης Χλιάρας
Σκηνογραφία: Melampous Team
Κοστούμια: Melampous Team
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Δαρμή
Παίζουν μουσική: Ιωάννα Δαρμή(πιάνο)

Περιγραφή

Το Man’s Theater παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στις 20.00 και για μία μόνο παράσταση, στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων το μουσικό αναλόγιο με θέμα: ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και τίτλο: "Ελένη Σταθάτου. Η γυναίκα, η αθλήτρια, η συλλέκτρια"

Περισσότερα

Πρώτο Πρόσωπο.

Η βιογραφία της σπουδαίας Ελληνίδας συλλέκτριας αρχαιολογικών θησαυρών και η διάσωση και δωρεά τους στα σημαντικότερα μουσεία της χώρας μας.

Από την Αλεξάνδρεια στην Αθήνα και τα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την αφήγηση και τις νότες της ζωής της.

Με μία αφήγηση πάνω στην πλήρη βιογραφία της Ελληνίδας ευεργέτιδας και συλλέκτριας Ελένης Σταθάτου και της σκηνοθετημένης σκηνικής παρουσίας της ιδίας, ο σκηνοθέτης Θανάσης Χλιάρας ξεκινά έναν κύκλο μουσικού αναλογίου με στόχο την ανάδειξη σπουδαίων ανθρώπων που τα ονόματα τους φαίνεται να ξεθωριάζουν από τον χρόνο.

Στην τετραλογία "Σπουδαία Πρόσωπα", ο Θανάσης Χλιάρας φρεσκάρει την μνήμη των παλιών και ενισχύει την ιστορική συνείδηση των νέων.

Θ' ακολουθήσουν οι αναφορές στον Κ.Καραθεοδωρή, την Σοφία Σλήμαν και τον Ίωνα Δραγούμη.

Το παρόν μουσικό αναλόγιο για την Ελένη Σταθάτου, υμνεί την γυναίκα  και την αθλήτρια μα εκστασιάζεται από τις δεινές μουσικές της ικανότητες και την αγάπη και αφοσίωση της για την Τέχνη, μια απλή ημέρα που η Ελένη Σταθάτου αναπολεί και ζωγραφίζει με την επιβλητική μουσική ενός πιάνο...

 

Επιστημονική έρευνα: Θανάσης Χλιάρας.

Φωτογραφία: John D Carnessiotis

Graphic Art: KEZ

Επικοινωνία: Ειρήνη Θεοδωρακάκη & Ιωάννα-Αφροδίτη Θεοδωρακάκη.

Παραγωγή: Man' Theater

Φωτογραφίες