Ένα γρόσι για την Πατρίδα

Αρχείο Παίχτηκε από 25/10/2021 έως 08/11/2021
στο
Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Κώστας Παπαγεωργίου
Σκηνοθέτης: Κώστας Παπαγεωργίου
Ερμηνεύουν: Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα

Κώστας Παπαγεωργίου (αφήγηση), Χρυσεικόνα Θεολόγου(αφήγηση

Περιγραφή

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην ιστορική αφήγηση και με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης έρχεται στη σκηνή του Holywood stage.

Περισσότερα

H αφηγηματική δράση με τίτλο «Ένα γρόσι για την Πατρίδα» , δείχνει την ηρωϊκότητα και το θάρρος μιας γυναίκας από το Αϊβαλί, της Πανωραίας γνωστής και ως … Ψωροκώσταινας.. που έζησε από κοντά τα γεγονότα της Επανάστασης και μαθαίνουμε τη συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται πίσω από το μύθο της…

Η ιστορίας της Πανωραίας Χατζηκώστα , μιας γυναίκας υπόδειγμα θάρρους, αξιοπρέπειας και πατριωτισμού ζωντανεύει από μια ταλαντούχα ηθοποιό ΑΜΕΑ η Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα που έχει δώσει εντυπωσιακά δείγματα πάνω στη σκηνή στα έργα που έχει ήδη πρωταγωνιστήσει

Ένα έργο γεμάτο θετικούς συμβολισμούς που υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Παπαγεωργίου (γνωστός για τη διαδρομή του επί σειρά ετών στο χώρο του stand up comedy).

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο "Ένα γρόσι για την Πατρίδα" έχει κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Μας αφηγείται την ιστορία της Πανωραίας Χατζηκώστα ή αλλιώς «Ψωροκώσταινας» ενός υπαρκτού προσώπου της νεοελληνικής ιστορίας μιας ηρωικής και αξιέπαινης γυναίκα που έζησε στα χρόνια της Επανάστασης του 1821. Mετά την καταστροφή της πόλης της (Αϊβαλί) έζησε το δράμα της προσφυγιάς πρώτα στα Ψαρά και μετέπειτα στο Ναύπλιο που εγκαταστάθηκε. Η Πανωραία, πτωχή πια, άρχισε να ξενοπλένει και να επαιτεί και περιπαικτικά διάφοροι την έλεγαν τότε…. Ψωροκώσταινα . Έκανε όμως κάποιες πράξεις άγνωστες στο ευρύ κοινό που θα δείτε πάνω στη σκηνή που συγκίνησαν και έστειλαν πολύ δυνατά μηνύματα. Το << Ένα γρόσι για την Πατρίδα>> μέσα από την αφήγηση ζωντανεύει την ιστορία αυτής της γνωστής άγνωστης γυναίκας, αποκαθιστώντας την υστεροφημία της ως παράδειγμα θάρρους, καλοσύνης, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.

 

Στον πολυχώρο μας, HolyWood Stage έχουμε ως αρχή τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους Το κατάστημα διαθέτει πρόσβαση(ράμπα), καθώς και ειδικές τουαλέτες για ΑμΕΑ, παρέχουμε καλλιτεχνικά και άλλα προγράμματα για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, πιστεύοντας πάντα ότι η ελεύθερη έκφραση και η ψυχαγωγία, είναι δικαίωμα όλων

Το HolyWood Stage θα εφαρμόσει ειδικά μέτρα COVID-19 ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι παρευρεθούν στις παραστάσεις του (θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι). Τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους του HolyWood Stage.

Ειδικά μέτρα διαμόρφωσης έχουν εφαρμοστεί επίσης στα καμαρίνια και τους χώρους υποδοχής, ώστε να εξασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις παραστάσεις του HolyWood Stage.

Από τους θεατές μας ζητάμε την κατανόησή τους και τη συνεργασία τους στην εφαρμογή των μέτρων και την τήρηση των κανονισμών που έχουν αποφασιστεί.

Φωτογραφίες