Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα

Συγγραφέας: Luigi Pirandello
Σκηνοθέτης: Χρήστος Σαλτσόγλου
Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Πετμεζάς, Άσπα Κούτρα, Νάσια Χρόνη, Ηλίας Καρβούνης, Σοφία Ξενοπούλου και οι μικροί μας Στέλμα Πουλή, Γιώργης Σαλτσόγλου - Σπύρου
Αλέξανδρος Τριγωνάκης, Ναντίν Φίλιππα, Λεωνίδας Κλήμης, Χαρά Παπαδάκη, Μαρία Κατσίπη, Νίκη Τσιγκαροπούλου, Λίνα Βασσάλου, Σοφία Ξενοπούλου, Βάγια Κουτσουδημούδη, Νίκος Λαγός

Σχετικά

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Αιγάλεω (ΘΕΟΔΑΙ) σας προσκαλεί στην παράσταση «ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ», του Luigi Pirandello σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαλτσόγλου στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής (Δαρδανελλίων 16, 122 43 Αιγάλεω) το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στα πλαίσια της Πολιτιστικής Διαδρομής 2017 του Δήμου Αιγάλεω.

Το έργο…

Το «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» είναι το διασημότερο θεατρικό έργο του Ιταλού συγγραφέα Luigi Pirandello. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1921 και πήρε την οριστική του μορφή το 1925.

Οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός θιάσου όταν ξαφνικά εισβάλλουν στο θέατρο έξι χαρακτήρες οι οποίοι ζητούν από τον σκηνοθέτη να αναλάβει να γράψει την ιστορία τους και να την ανεβάσει. Οι χαρακτήρες ζητούν επίμονα να τους δοθεί ζωή, να τους επιτραπεί να αφηγηθούν την ιστορία τους. Για το σκοπό αυτό ο καθένας τους παρουσιάζει την ιστορία, ιδωμένη όμως από τη δική του οπτική γωνία.

Luigi Pirandello

(28/06/1867 – 10/12/1936)

Το έργο αφιερώνει πολύ χρόνο στο να εκθέσει τους περιορισμούς του θεάτρου ως μέσο αφήγησης. Έτσι το έργο μπορεί να θεωρηθεί απλά ως μια άσκηση στην πολυεξερευνημένη σήμερα σφαίρα του μεταθεάτρου. Όμως ερευνά μεγαλύτερα ερωτήματα που προσδιορίζουν την ύπαρξη και υποδηλώνει ευθύνες σύμφυτες με τη δημιουργικότητα.

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Αιγάλεω, μετά από μια 20ετή πορεία με το όνομα «Πράξις», ανανεώθηκε με νέα μέλη και νέο δάσκαλο – σκηνοθέτη [Χρήστος Σαλτσόγλου] τον Οκτώβριο του 2016. Το «ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ» αποτελεί την πρώτη της παράσταση μετά την ανανέωση και σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην πολιτιστική πραγματικότητα του Δήμου Αιγάλεω. Αποτελείται από έναν αξιόλογο και ταλαντούχο δάσκαλο – σκηνοθέτη και 14 ερασιτέχνες ηθοποιούς με αγάπη και μεράκι για το θέατρο. Στόχος η αφιλοκερδής προσφορά υψηλού επιπέδου θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με σταθερά ελεύθερη είσοδο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χρήστος Σαλτσόγλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Σαλτσόγλου
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Σοφία Κουρουπέτρογλου
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Θεατρική Ομάδα Δήμου Αιγάλεω
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήστος Σαλτσόγλου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Αλέξανδρος Τριγωνάκης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ & SOCIAL MEDIA: Αλέξανδρος Τριγωνάκης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
TA ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ: Παναγιώτης Πετμεζάς
Η ΜΗΤΕΡΑ:  Άσπα Κούτρα
Η ΚΟΡΗ: Νάσια Χρόνη
Ο ΓΙΟΣ: Ηλίας Καρβούνης
Η ΜΑΝΤΑΜ ΠΑΤΣΕ: Σοφία Ξενοπούλου
και οι μικροί μας: Στέλμα Πουλή, Γιώργης Σαλτσόγλου - Σπύρου
Ο ΘΙΑΣΟΣ
Ο ΘΙΑΣΑΡΧΗΣ: Αλέξανδρος Τριγωνάκης
Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ: Ναντίν Φίλιππα
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ:  Λεωνίδας Κλήμης
Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Χαρά Παπαδάκη
Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Μαρία Κατσίπη
Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Νίκη Τσιγκαροπούλου
Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Λίνα Βασσάλου
Η ΚΛΗΤΗΡΑΣ: Σοφία Ξενοπούλου
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΣΚΗΝΗΣ: Βάγια Κουτσουδημούδη
Ο ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ: Νίκος Λαγός

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ.

Εισιτήρια: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ