Γεύση Από Μέλι

Αρχείο Παίχτηκε από 12/03/2022 έως 29/05/2022
στο Αγγέλων Βήμα
Διάρκεια: 95'
Κείμενο: Shelagh Delaney
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθέτης: Ανδρονίκη Αβδελιώτη
Σκηνογραφία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νικόλαος Μαρμαροτούρης
Κοστούμια: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νικόλαος Μαρμαροτούρης
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική: Αργυρώ Καπαρού (σύνθεση και επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Θάνος Παπαθανάσης, Ποπέτα Σούκου, Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου

Περιγραφή

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, δύο νέες γυναίκες, μάνα και κόρη, ξαναρχίζουν την ζωή τους σε ένα καινούργιο κατάλυμα, που μόνο ιδανικό δεν είναι. Παρά τις διαφορές τους, πρέπει να διαχειριστούν μαζί τις ίδιες έννοιες του έρωτα, της ελευθερίας, της ανεκτικότητας στην διαφορετικότητα και της ανατροφής ενός παιδιού χωρίς πατέρα.

Περισσότερα

17η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: H ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Με φόντο τις μουσικές, τους χορούς και την διάθεση της πιο κεφάτης δεκαετίας του 20ού αιώνα, οι ήρωες, προσπαθούν να δημιουργήσουν σχέσεις έρωτα, στοργής και συντροφικότητας, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τις επιλογές τους, από τους περιορισμούς του κοινωνικού περιθωρίου στο οποίο ζουν και από τον φαύλο κύκλο της ζωής τους. Η παράσταση έρχεται να δώσει μια γεύση από τη ζωή της πιο ξεχωριστής εποχής. Μια γεύση από μέλι. 

Κι όπως λέει ο Elvis Presley… «Baby let’s play house».

Το έργο:

Αφηγείται την ιστορία της Τζο, ενός κοριτσιού της εργατικής τάξης, και της μητέρας της, Έλεν, η οποία αφήνει την Τζο μόνη σε ένα καινούργιο σπίτι, σε μια νέα γειτονιά και ξεκινά μιαν ακόμα σχέση, αυτή τη φορά με τον Πήτερ, έναν πλούσιο άνδρα νεότερο της με τον οποίο παντρεύονται. Την ίδια στιγμή η Τζο ξεκινά μια ρομαντική σχέση με τον Τζίμι, έναν ναύτη, ο οποίος της προτείνει γάμο αλλά μετά φεύγει, αφήνοντας την Τζο έγκυο και μόνη.

Η Τζο ενώ περιμένει το παιδί της βρίσκει συντροφιά σε έναν φίλο της, τον Τζεφ ο οποίος είναι φοιτητής στην σχολή καλών τεχνών και η σχέση τους εξελίσσεται σε μια ζεστή συγκατοίκηση που όλα μπορούν να συμβούν. Η Έλεν επιστρέφει μετά από το ναυάγιο του γάμου της με τον Πήτερ.

Και το μέλλον του νέου νοικοκυριού της Τζο τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάιρα Ξύδη

Ηχοληψία και Programming: Νίκος Πιτλόγλου – StudioArion

Φωτογραφίες: Ναταλία Β.

Ευχαριστούμε τον Ανδρέα Ζάκα για την κατασκευή μέρους του σκηνικού.

Το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ στο σύνολό του είναι χώρος  COVID FREE, δέχεται εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά και δελτία ταυτότητος. Τηρεί αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και προσωπικού από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID – 19).

Φωτογραφίες